Klik op de afbeelding om te vergroten

Type

Zo werkt jouw energie

Manifesting Generator

Jouw talent is om mogelijkheden te zien waar anderen niet verder komen. Jij vernieuwt wat we tot nu toe kenden en creëert nieuwe mogelijkheden waardoor we met z’n allen verder groeien. Jouw enthousiasme vertelt je altijd waar je naartoe mag. Als je dit volgt is het leven divers en interessant voor jou en kom je helemaal tot bloei. Als jij plezier hebt in wat je doet verspreidt je energie, plezier en liefde voor het leven aan iedereen om je heen en houd je jezelf moeiteloos gaande. Jij bent avontuurlijk op jouw eigen manier, maar belangrijk voor jou is dat je vrij bent die nieuwsgierige impulsen te volgen.

Een echte Manifesting Generator quote:
When you re happy what you re doing, nobody can tell you you re not successful” – Harry Styles

De Manifesting Generator is een hybride en draagt zowel de Manifestor als de Generator energie. Jij hebt de duurzame energie om dingen gedaan te krijgen en tegelijkertijd de kracht nieuwe dingen te laten ontstaan.

Je hebt de energie dingen te starten maar ook de energie ze vervolgens echt te doen en af te maken, zodat je daarna door kunt naar het volgende. Je bent hier om te multitasken, om meerdere passies in je leven te hebben en heel snel te gaan. Je kunt af en toe echt een stuiterbal zijn, omdat er zoveel dingen zijn die jij leuk vindt. En omdat je het leuk vindt, word je er ook nog eens met gemak erg goed in.

Je bent ontworpen plezier te volgen en je vertrouwt erop dat je altijd begeleid wordt naar een volgend avontuur. Je hoeft je niet in te houden en te lang ergens blijven hangen, want jij bent ontworpen dingen vrij snel te ontgroeien. De mensen om je heen zullen geïnspireerd raken door alle transformaties die jij doormaakt.

Jij duikt met volle vaart in jouw interesses, omdat je weet dat als je doet wat je leuk vindt, je eindeloze energie hebt. Vrijheid en variatie zijn altijd verweven in de dingen die je doet. Jij slaat stappen over en bouwt veel lossere structuren omdat je gemaakt bent om snel te gaan.

Je bent ontworpen te herdefiniëren hoe we dingen doen, want jij laat zien hoe het sneller, efficiënter en waarschijnlijk ook beter kan.

Als Manifesting Generator ben je ontworpen om te leven volgens cyclussen. Volg je enthousiasme en laat los wanneer je enthousiasme verdwijnt. Je bent hier niet om je te lang op één ding te richten. En soms volg je zelfs meerdere interesses tegelijk. Je hebt eindeloze energie als je doet wat je leuk vindt en het maakt dan niet uit of het naar de buitenwereld misschien onlogisch lijkt. Als jij er maar blij van wordt!

Generator

Jij bent ontworpen positieve energie te creëren door te doen waar je van houdt. De naam Generator geeft al aan dat je hier bent om energie te ‘genereren’. Dit doe je door je verlangens en passies te volgen, zodat je plezier hebt in wat je doet. Op deze manier kun jij eindeloos doorgaan zonder moe te worden. Door te doen wat je leuk vindt laad je jezelf zo op met sprankelende, fijne energie dat mensen graag om je heen zijn en zich door jou laten inspireren.

Een echte generator quote:
Do what you love and never work another day in your life”

Als jij enthousiast bent, zit je op de goede weg. Dat enthousiasme helpt je vol te houden, door te gaan en je verlangens werkelijkheid te maken. Je kunt eindeloos doorgaan zonder het zat te raken, wanneer je ergens echt van houdt.

Misschien heb je ervaren dat het niet veilig was om te doen wat jij leuk vindt. Of dat jouw behoeftes er niet toe deden. Vertrouw er maar op dat jij hier juist bent om te leren plezier te hebben in het leven, ook als jouw omgeving dat afkeurt. Juist door helemaal jezelf te zijn, leer je wie van jou houdt om wie je bent.

Plezier hebben in datgene wat je doet is voor jou cruciaal. Het is de benzine voor jouw motor. Voel je een enthousiaste reactie in jouw lijf, dan is dat de richting die je op mag. Als Generator kun je heel lang enthousiast blijven over hetzelfde. Het is dan ook helemaal de bedoeling dat je daar naar luistert.

Omdat je als Generator veel energie hebt om dingen gedaan te krijgen, neem je soms teveel hooi op je vork. Omdat je het misschien wel kunt, betekent het niet dat je het ook moet doen. Luister altijd naar de reactie van jouw lichaam. Voel je enthousiasme en een ‘ja’? Dan is dat het juiste voor jou.
Let op het verschil tussen slechts een goed idee in je hoofd en een enthousiaste reactie van jouw lichaam en je hebt de sleutel tot een leven vol voldoening.

Projector

Als Projector begeleid je de energie van anderen. Waarschijnlijk herken je het wel, dat je het heerlijk vindt om anderen advies te geven over hoe zij hun leven kunnen verbeteren. En of het nou is op het vlak van coaching of verbetering van systemen voor anderen. Hoe dan ook, er is iets waar jij van voelt “als we het zo doen dan zijn jullie daarmee geholpen”, en dat vind jij heerlijk, dat geeft je een gevoel van succes. Andere mensen zijn geholpen met wat jij doet, ze zijn daar blij mee en jij vindt het heerlijk dat je dit voor ze hebt kunnen betekenen. Dát is een projector.

Je hebt geen sacrale energie als Projector, hierdoor voel je aan hoe de energie van anderen werkt en wat zij nodig hebben om meer in hun hoge frequentie te komen. Dus jij voelt heel goed aan en daarom heb je ook een penetrerende aura. Je kijkt als het ware door anderen heen. Je ziet een ander en je voelt meteen in je lichaam wat een ander nodig heeft en in welke rol diegene het beste tot z’n recht kan komen. Er gaat van alles door jou heen, waarbij jij voelt dat de ander zo geholpen zou zijn als hij aanneemt wat jij zegt.

Wat jou beschermt tegen in zee gaan met mensen die niet voor jou wijsheid openstaan, is

Voor jou als Projector is rust prioriteit nummer 1. Hoe meer jij je leven leeft als een echte Projector, hoe meer het leven jou de ruimte geeft om rust te nemen.
Ondertussen ben je gewoon geneigd om mee te rennen met de Generators, omdat het grootste gedeelte van de mensen dit type is. Je kan dus het gevoel hebben dat je ook zo hard moet werken en dat je moet doen en bouwen. Dit is niet jouw essentie. Jij mag anderen vertellen hoe zij het beste kunnen bouwen. Je staat eigenlijk aan de zijlijn. Dit kan je het gevoel geven dat je een vreemde eend in de bijt bent, dat je niet echt in groepen past en dat je erbuiten valt. Dat is omdat jij de energie van anderen mag begeleiden, waardoor je het lekkerst buiten de groep staat. Dan kun je zien wat er in de groep gebeurt. Je zal je waarschijnlijk ook lekker voelen in een enigszins leidende rol, omdat je gewoon weet wat een ander nodig heeft.

Dat is dus jouw essentie: het voelen wat een ander nodig heeft. Een ander daarmee helpen, zodat die daarmee blij is en jou bedankt. Hier krijg jij energie van en kan je weer een ander helpen. Het is daarom zo belangrijk voor jou om ergens een soort expert in te zijn, om een interesse te volgen. Deze interesse mag je vervolgens helemaal belichamen en begrijpen, zodat je anderen daarmee ook op diepgaand niveau mee kunt helpen. Je moet dus echt iets leren, kunnen onderbouwen en begrijpen, zodat wat jij ook terugkrijgt van een ander, dat jij daar een antwoord op hebt. Jij voelt dat antwoord.
Als je nog op zoek bent naar die interesse, kijk dan eerst naar het grotere geheel van je interesse. Als je je daarin verdiept, komen er steeds meer dingen op je pad die er een onderdeel van zijn waar je interesse steeds verder mee gewekt wordt. Duik daarin en zo kom jij bij wat jij gaat doen, waarmee jij anderen gaat begeleiden. Zorg dat jij degene bent die daar dan ook alles van weet.
Jij ziet precies van een ander nodig heeft, zodat jij je wijsheid op een diepgaand niveau kan delen.

Het is voor jou superbelangrijk om de problemen van de wereld niet allemaal op je te nemen. Jij hebt namelijk een aura die aan de ene kant absorbeert en aan de andere kant penetreert. Jij voelt aan hoe het met de energie van anderen gesteld is en jij kan ze heel goed helpen. Maar omdat jij openstaat voor die problemen (en als je dat nog niet helemaal kunt filteren), kun jij ze allemaal op je nemen. Dit kan het best zwaar voor je maken, omdat je nog niet los hebt kunnen laten. Je kan nog niet filteren wat voor jou is om iemand anders mee te begeleiden en wat je los kan laten voor iemand anders. Jij hoeft niet ieder probleem op te lossen.
Op het moment dat je je laat overspoelen door zwaarte, dan ga je in een lage frequentie en dan ga je in “verbitterdheid” zitten. Die verbitterdheid betekent voor jou dat je als het ware gemeen gaat praten over anderen, omdat jouw aura naar buiten toe gefocust is. Dus het richt zich naar buiten toe. En dan weet je dat je iets tot je hebt genomen wat niet van jou is. Vervolgens kun je het weer loslaten, door bijvoorbeeld even in de natuur te wandelen, te mediteren, door EFT technieken toe te passen, door yoga of door (altijd goed als Projector) even te rusten.
Bewustwording is the key: op het moment dat je voelt dat je in die lage frequentie van verbittering zit en de schuld naar buiten toe richt, dan kun je er ook weer uit komen.

De wond voor een Projector is erkenning, dat jij er mag zijn. Dat jij misschien anders bent dan de menigte, dat jij gezien mag worden voor de waarde die jij te brengen hebt. Als anderen niet zien wat jij allemaal voor ze doet, terwijl jij altijd het beste voor hebt met andere mensen, dan voel jij je niet erkent. En als jij niet erkend wordt, dan voel jij je waarschijnlijk verbitterd, want dat is “not self”. In die verbittering zet je je af tegen de buitenwereld. Gedachten als “dan toch niet” en “zoek het maar lekker uit” richten zich naar buiten, naar anderen.

Het belangrijkst is om die erkenning aan jezelf te gaan geven. Om terug te gaan naar jouw waarheid. Om tegen jezelf te zeggen dat je een goed persoon bent, dat je het beste met anderen voor hebt. Je mag de energie bij jezelf houden.
Als je de erkenning aan jezelf geeft, deelt met de wereld wat jij te delen hebt, dan sta jij stevig op jouw plek en laat jij je licht schijnen, zodat de juiste mensen zicht door jou laten begeleiden.
Als je eerst naar erkenning van buitenaf zoekt, dan zul je het nooit echt voelen bij jezelf. Je mag het eerst aan jezelf gaan geven. En als je het aan jezelf hebt gegeven, dan ga je het dus ook niet meer bij anderen zoeken. Dan kan het je op een gegeven moment gewoon niets meer schelen wat anderen vinden. De juiste mensen zien je en de mensen die het niet zien, zijn niet voor jou.
Als jij je licht laat schijnen, dan durf je jezelf ook te laten zien. Jij weet dan dat jij van enorme waarde bent voor de juiste mensen.
Ook voel je dan dat jij het succes verdient wat je wil in je leven. Mensen zijn enorm geholpen met jouw wijsheid.

Maar hou altijd voldoende rust! Neem dat echt in acht. Op het moment dat je energie even laag is, ga even liggen. Juist als je even in die rust zit, komen de juiste ideeën weer tot je. Voer de druk niet op bij jezelf en voer de druk ook niet op bij een ander.
Blijf in je flow en neem voldoende rust. Werk aan die erkenning voor jezelf. Zie de waarde van jezelf. Ga terug naar je eigen waarheid.

Manifestor
Reflector

Strategie

Zo creëer jij kansen en mogelijkheden

Reageren en informeren

Als Manifesting Generator ben je in de kern een Generator. Dat wil zeggen dat jouw strategie is om te reageren op dingen van buitenaf. Sommigen zeggen ook wel eens responderen.

Jij bent goed in het samenvoegen van verschillende dingen die je hebt gezien of geleerd. Omdat je de eigenschappen van een Manifestor draagt, ga jij het liefst van project naar project. Jij ziet leegtes die er zijn en vult ze op. Jij neemt de kennis en ervaringen die je hebt opgedaan mee in alles wat je doet om steeds weer nieuwe dingen te creëren.

Je bent waarschijnlijk redelijk ongeduldig. Omdat je zo van nieuwe dingen houdt, duik je misschien iets te snel in iets nieuws en heb je nog niet gewacht hoe jouw lichaam hierop reageert.

Het beste reageer jij op dingen buiten jezelf. Een idee in jouw gedachten is niet iets buiten jezelf en daarmee kun jij jezelf voorbij lopen door te snel in actie te komen. Je bent ontworpen te reageren op dingen van buitenaf, met de reden dat jij helemaal tot je recht komt als je creëert wat anderen aangeven als een verlangen of gemis. Geef jezelf de tijd om na te gaan of je écht enthousiast bent of dat het een impuls is.

Iets om op te reageren kan er zo uitzien:

  • Iemand vraagt of jij iets wil creëren;
  • Je merkt dat er een verlangen in de samenleving is tot een bepaald product of creatie;
  • Iemand vraagt aan jou of jij iemand weet die hen kan helpen;
  • En alles waarbij jij een lichamelijke reactie krijgt op iets externs.

Wanneer je een authentiek enthousiasme merkt om er volledig voor te gaan, mag je gaan informeren. Ga nu communiceren en praten met de mensen om je heen en het publiek dat je hebt. Communiceer met jouw partner, coach, met je familie, met het universum. Communiceer met werkelijk iedereen waar dit nieuwe idee invloed op heeft.

Dit geeft anderen de tijd om hierin met je mee te gaan (of niet) zodra jij de sprong waagt.

Als Manifesting Generator heb je te maken met een cyclus. Deze ziet er zo uit:

Reageren
Wat het ook is, je bent klaar voor iets nieuws. Een nieuwe baan, een nieuw bedrijf, een nieuwe coach, een nieuwe jas, meer tijd voor jezelf, etc. Het verschijnt in jouw leven op meerdere manieren en je merkt dat je enthousiast bent. Je stemt af op jouw autoriteit om te bepalen of deze stap juist is voor jou en je enthousiasme authentiek.
Reageren is absoluut geen passieve houding en wachten op de bank tot er iets komt om op te reageren. Juist door het leven te leven vanuit enthousiasme en grootsheid komt er voor jou veel om op te reageren. Wees speels, heb plezier en ga om met de mensen die je energie geven. Je zult zien dat er vervolgens voldoende komt om op te reageren.

Informeren
Nu begin je de mensen om je heen te informeren. Je vertelt je partner, familie, vrienden, collega’s, je volgers, het Universum en iedereen waar jouw idee invloed op heeft wat je gaat doen. Terwijl je anderen informeert komt er voor jou steeds meer duidelijkheid in wat je wilt. Je voelt aan je lichaam of je de goede kant opgaat. Dat is de reactie die voor jou belangrijk is. Waar voel jij enthousiasme voor? Waar krijg je een speelse energie van? Wat voelt als een leuke uitdaging? Waar ga jij plezier aan beleven? Plezier is echt jouw ‘go to’ en mag (eigenlijk moet ;)) overal in terugkomen.

In actie komen
Je hebt de ideeën tot je laten komen. Je hebt de mensen om je heen geïnformeerd. Je hebt suggesties gehoord en je gevoel laten spreken. Je lichaam reageerde en je voelde de activatie en energie stromen. Alles aan de voorbereiding om de stap te zetten is gedaan. Dit is het moment van de waarheid: voel je nu nog steeds dat enthousiasme in jouw lichaam? Zo ja: dan kom je in actie!

Blijf informeren
Jij kunt heel snel werken. Je voelt de druk om jouw nieuwe idee de werkelijkheid in te krijgen en je wilt het liefst stappen overslaan terwijl je dit doet. De mensen om je heen volgen je niet altijd omdat je zo snel gaat, communicatie is dus heel belangrijk. Houdt de mensen om je heen op de hoogte van al jouw stappen.

Enthousiasme zwakt af
Hoe lang de cyclus duurt is iedere keer verschillend, maar je bent ontworpen om meerdere interesses te hebben in jouw leven (en soms zelfs tegelijkertijd). Het kan dus zijn dat jouw enthousiasme op een gegeven moment weer afzwakt. Dit is het moment dat je je terug mag trekken en je mag laten leiden naar een nieuwe interesse.

Multitasken
Je kunt heel goed meerdere interesses tegelijkertijd volgen. Sterker nog: dat vind je waarschijnlijk heel leuk. Ook al denk je misschien soms dat je interesse nergens op slaat of helemaal niet past bij jou, als je lichaam positief reageert dan is dit voor jou écht de bedoeling. Je laadt ervan op en van de ene plezierige ervaring kom je vaak ook weer terecht in de volgende. Dat is een belangrijke regel voor jou om te onthouden. Alles draait om plezier en enthousiasme.

Snel aan de top
Je werkt zo snel dat jij heel snel een expert bent, ondanks je korte periode van ervaring. Je hoeft daar niet bescheiden over te zijn, zo ben jij gewoon ontworpen.

Loslaten
Hoe lang de cyclus duurt is iedere keer verschillend, maar het is heel gewoon dat je, ondanks je opgedane kennis en ervaring en misschien wel status, tóch niet meer de energie krijgt die je eerst wel kreeg. Dat is een heel duidelijk sein dat je toe bent aan wat anders. Het is tijd om de fase waar je inzat los te laten om ergens anders weer te vlammen met jouw energie.

Reageren

Jouw strategie is de manier waarop je je droomleven creëert. Door dit toe te passen zul je ervaren dat het creëren van kansen voor jou veel soepeler gaat en de resultaten veel sneller komen.

Als iets voorbestemd is voor jou, dan reageert jouw lichaam met een duidelijke ‘ja’. Je voelt een enthousiasme in je buik en zo weet je dat jij in actie mag komen. Je hebt er zin in, je wilt het graag, je houdt ervan. Dit is het teken dat je ervoor kunt gaan. Vertrouw erop dat dat hetgeen is wat jij als volgende in je leven mag doen.

Reageren is even afwachten hoe je lichaam reageert. Je kunt een goed idee hebben in je hoofd, maar totdat je in je lijf hebt gevoeld of dit een ‘ja’ of ‘nee’ is, is het goed om niet in actie te komen. Pas als je ‘aan gaat’ weet je of iets voor jou de bedoeling is of niet.

Reageren mag je op alles doen. Op inspiratie van anderen, op ideeën, op suggesties en op dingen die je om je heen ziet. Het kan zo formeel zijn als een kans die je wordt geboden tot zo informeel als situaties die je op een idee brengen. Het is de bedoeling dat je erop vertrouwt dat je jouw strategie kunt volgen om je dromen werkelijkheid te maken.

Reageren met een ‘ja’ is niet de enige reactie. Soms geeft je onderbuik een duidelijke ‘nee’ aan. Zo zwart en wit is jouw onderbuik. Het is ‘ja’ of ‘nee’ en ín het moment. Wanneer het een ‘nee’ is en je niet enthousiast bent op hetgeen waar je op reageert, maak je alleen maar meer ruimte voor de dingen waar je wél enthousiast van raakt.

Als Generator ben je gemaakt om met de tijd steeds beter te worden in wat je doet. Daarom heb jij interesses die je leven lang meegaan. Iedere keer als je eraan denkt, voel je enthousiasme. Voor jou geldt niet dat als je het te vaak gedaan hebt, je het zat kunt raken. Luister altijd naar je onderbuik, want je bent gemaakt om sommige dingen nooit zat te raken. Door jezelf de tijd te geven je te ontwikkelen en met je ideeën te spelen, ben je op een gegeven moment de expert in je vakgebied.

Wacht op een uitnodiging
Informeren
Reflecteren

Niet-zelf thema

Wat je voelt als je van jouw pad afwijkt

Frustratie en woede

Jouw “niet-zelf thema” (in charts vaak aangeduid met ‘not-self theme’) is jouw gevoel wanneer je niet in lijn (aligned) bent met jouw design en levenspad.

Net als met jouw strategie draag je ook beide “niet-zelf thema’s” van de Manifestor en de Generator in jou. Omdat ze gecombineerd zijn lopen ze ook een beetje door elkaar heen.

De woede komt voort uit het gevoel dat anderen controleren wat jij doet of zegt waardoor je niet authentiek kunt zijn.

Frustratie komt wanneer je tijd en energie ergens in stopt en je niet de gewenste resultaten krijgt.

Niet gezien worden
Je hebt al die mooie ideeën, beste intenties en leuke interesses en de mensen om je heen lijken je niet te begrijpen. Ja, je gaat soms snel. En ja, je slaat nog wel eens een onverwachte kant op. Maar jij bent gewoon enthousiast. Jouw lichaam zegt dat je in actie mag komen en jij luistert daarnaar.

Je voelt je daardoor misschien wel anders dan de rest en durft die actie niet te nemen. Misschien neem je jezelf ook wel kwalijk dat je niet consequent bent en je vaak van gedachten verandert. Dit kan je tegenhouden actie te ondernemen.

Wanneer je begrijpt dat dit is hoe jij werkt, omarm je hopelijk dat jij leeft volgens een Manifesting Generator cyclus. Interesses komen en gaan. Enthousiasme komt en gaat. Daarom is het voor jou zo belangrijk anderen te informeren over de actie die je neemt. Zo begrijpen ze je en kun jij de hulp vragen en ontvangen die je nodig hebt.

Alles zelf doen
Als Manifesting Generator heb je veel energie wanneer jouw lichaam met een “ja” reageert. Je voelt je enthousiast en hebt zin om te starten. Wanneer je merkt dat mensen je niet begrijpen of het je misschien wel kwalijk nemen dat je wilt starten, kun je verlammen óf doorzetten en het allemaal alleen doen. Je denkt niemand nodig te hebben en hebt geen zin in gezeur en gedoe.

Dit gaat misschien even goed, maar uiteindelijk blijkt dat we allemaal wel eens hulp nodig hebben. Pas op dat je jezelf niet uitput. Juist omdat jij zo snel gaat, is het prettig voor je als je het een en ander kunt delegeren aan anderen. Je hoeft niet alles zelf te doen.

Jouw strategie is deels om anderen te informeren. Vertel wat je gaat doen. Vertel wat je ideeën zijn. Je zult verbaasd zijn hoeveel steun je ontvangt als je blijft communiceren.

Ongeduldig zijn
Jouw lichaam geeft duidelijk aan wanneer je in actie mag komen en wanneer niet. Wanneer je te snel in actie komt en niet hebt gewacht hoe jouw lichaam reageert kom je er wellicht achter dat je er geen plezier aan beleeft. Ondanks dat je misschien goede bedoelingen had of wilde helpen, bleek deze actie toch niet aan jou.

Frustratie

Jouw niet-zelf thema” (in charts vaak aangeduid met not-self theme) is jouw gevoel wanneer je niet in lijn (aligned) bent met jouw design en levenspad.

Jij hebt de energie dingen gedaan te krijgen. Wanneer je niet wacht hoe jouw lichaam reageert voordat je in actie komt, beland je soms in situaties die niet in lijn zijn met jouw levenspad. Dit is een goede manier om gefrustreerd te raken.

Misschien denk je dat je iets móét doen om een doel te behalen. Of denk je dat hard werken vast wel uitbetaald zal worden. Maar de realiteit is dat je op dat moment niet doet waar je van houdt, gefrustreerd raakt en op de lange duur met een burn out kunt eindigen.

Misschien zeg je wel eens: Ik doe alles wat nodig is, maar het werkt gewoon niet!”

Frustratie voelt alsof je alles goed doet, maar het werkt gewoon niet. Je bent waarschijnlijk te snel in actie gekomen óf je beleeft geen plezier meer aan datgene wat je doet. In plaats van dat het je energie geeft, loopt jouw energie erop leeg. Als iets in jouw hoofd een goed idee lijkt, maar je wacht niet hoe jouw lichaam erop reageert, heb je ook een grote kans gefrustreerd te raken.

Frustratie is een hele mooie tool om te zien dat je plezier mist. Laat frustratie je vertellen wat je wél wilt! En sta jezelf toe van gedachte te veranderen zodat je datgene wat je frustreert los kunt laten en plezier mag opzoeken. Wat maakt je enthousiast? En ga dat doen. Ook al slaat het in eerste instantie nergens op, het zal je altijd terugbrengen op je levenspad.

Om frustratie om te buigen naar plezier hoef je niet méér actie te ondernemen. Je mag juist kijken waar je niet hebt gereageerd en te snel in actie bent gekomen. In plaats van jezelf af te vragen wat je nu moet doen, vraag jezelf af waar je niet hebt gewacht hoe jouw lichaam reageert.

Verbittering
Woede
Teleurstelling

Signature

Jouw gevoel als je jezelf bent

Vrede en voldoening

Net als jouw niet-zelf thema ervaar je ook de signatures van de Manifestor en Generator. Wanneer je in alignment bent, voel jij vrede en voel je je voldaan.

Vrede ervaar je wanneer je je gerespecteerd voelt om jouw kracht, missie en visie. Je voelt je een leider en niets staat jou in de weg om je plannen uit te voeren. Je werkt samen met anderen en je ontvangt steun en begrip van de mensen om je heen.

Voldoening krijg je van wat je doet. Alles wat je aan het doen bent en wat je manifesteert komt tot bloei. Je hebt gewacht op de reactie van je lichaam tot je in actie kwam en hebt plezier gevolgd. Je werd enthousiast van de stappen die je zette en alles viel samen.

Je doet wat je doet met gemak en plezier en mensen vinden dat fantastisch. Je voert je ideeën uit, wordt geholpen en alles pakt nog mooier uit dan je had gedacht. Dat is pure alignment voor jou als Manifesting Generator!

Moment van vrede en voldoening
Wanneer je dit nog niet zo voelt, kun je jezelf in de energie van vrede en voldoening brengen door iedere dag af te stemmen op dit gevoel. Dit doe je bewust zodat je in jouw hoogste frequentie komt. Ieder type in Human Design heeft een hoogste energiefrequentie en voor jou is dit een gevoel van vrede en voldoening.

De Wet van Aantrekkingskracht stelt dat je de energiefrequentie aantrekt van waar je in zit, dus we willen dit gevoel zoveel mogelijk voelen om er steeds meer van aan te trekken. Vrede en voldoening bereik je door vrijheid en plezier na te streven. Soms zitten er hobbels in de weg, maar dat geeft niet. Alle gevoelens en emoties horen bij het leven. Het is belangrijk erdoorheen te gaan en het niet weg te stoppen, om uiteindelijk een zuiver gevoel van vrede en voldoening te ervaren.

Vraag jezelf eens af wat jou een vrij gevoel geeft? Wanneer is dit? Hoe vaak op een dag? Kun je daar meer momenten van inbouwen?

Met welke ideeën zou jij de wereld om je heen verbeteren? Hoe zou het voelen als ze werkelijkheid werden?
Wat brengt jou plezier? Hoe vaak heb jij plezier op een dag? Waar zou je plezier aan beleven en kun je dit regelmatig in je dag terug laten komen?

Voldoening
Je bent ontworpen om plezier te hebben in wat je doet. En omdat je er plezier in hebt, kost het je geen moeite om er veel tijd aan te besteden. En hoe meer tijd je erin steekt, hoe beter je wordt. En hoe beter je wordt, hoe meer voldoening het je geeft. Je bent hier om jouw interesse te vinden en daar alsmaar meer in te ontwikkelen.

Voldoening heeft te maken met de actie die je hebt genomen nadat je hebt geluisterd naar de reactie van jouw lichaam. En actie kan ook zijn dat je even rust nam. Hoe dan ook, zodra jij terug kan kijken op iets wat je goed gedaan hebt, voel je die voldoening.

Als Generator straal je jouw sprankelende energie uit aan de mensen om je heen wanneer je doet waar je van houdt. Je inspireert ze meer plezier te maken en hun passies te volgen. Wanneer je ziet dat mensen door jou geïnspireerd zijn en ook meer plezier uit het leven halen, kun je je ook heel tevreden en voldaan voelen.

Het eindresultaat van jouw acties mag je eigenlijk vergeten. Het gaat in jouw design erom dat de weg ernaartoe goed voelt. Dat je plezier hebt. Daarmee wordt jij een match met de beste uitkomst die mogelijk is. Dus je hoeft je geen zorgen te maken om een goede uitkomst, je mag erop vertrouwen dat die er voor jou is als jij doet wat je plezier brengt.

Als je even niet in alignment bent, geen probleem. Dat gebeurt wel eens! Je mag je dan afvragen waar je nu plezier aan zou beleven. Als de reactie van jouw lichaam aangeeft dat dit goed voor je is, mag je in actie komen. Zo kom je uit frustratie, beleef je weer plezier en krijg je dat fijne voldane gevoel. Gun jezelf altijd plezier te hebben, zo ben jij ontworpen! Zo kom je in alignment en zo leef je jouw droomleven! Allerlei redenen om dit jouw prioriteit te maken.

Succes
Vrede
Verrassing

Autoriteit

Zo maak jij de beste beslissingen

Emotionele autoriteit

Je bent ontworpen om het hele spectrum aan emoties te ervaren. Je vaart regelmatig op de golven van je emoties en maakt daarom jouw beste beslissingen wanneer de golven glad zijn. Helderheid komt met tijd. Wachten tot je dit voelt is de sleutel tot beslissingen in lijn met jouw levensmissie en ziel. Je bent niet ontworpen om grote beslissingen in het moment te maken en al helemaal niet wanneer je voelt dat je vol zit met emoties. Geef jezelf de ruimte en tijd om alle emoties te doorvoelen, zodat je daarnahelderheidhebt.Met “ik slaap er even een nachtje over” of zoals ze in het Engels zeggen “when in doubt, wait it out” geef je jezelf die ruimte en tijd om daartoe te komen.

Helderheid voelt zoals het klinkt. Opeens weet je het.

Om helderheid te krijgen heb je soms wat geduld nodig en wat kan helpen is om je emotionele energie wat te bewegen in de tussentijd. Wanneer je het gevoel hebt dat je emoties alle kanten op gaan of je erdoor wordt overspoeld of verblind (als een soort mist in je hoofd) dan mag je in beweging komen. Ga lekker wandelen, sporten, fietsen, journalen, dansen, zingen of rijd een rondje met je auto. Het maakt niet zozeer uit hóe je in actie komt, maar probeer niet te verstijven en in je hoofd te blijven.

Maak geen beslissingen vanuit emoties. Geef jezelf de tijd die je nodig hebt. De ruimte. En geef jezelf dan nog een beetje extra tijd. Wanneer je een geweldige kans ziet kun je misschien in eerste instantie heel veel enthousiasme voelen en denken dat je meteen in actie moet komen. Maar blijf trouw aan jouw emotionele autoriteit en geef jezelf tóch de tijd, ook al is dit lastig. Temidden van emoties kun je niet voelen hoe je dit écht vindt.

Maar geef jezelf niet te lang. Twee á drie dagen is lang genoeg. Langer dan dat betekent dat je toch teveel met je hoofd blijft overdenken of dat je hoopt dat je je misschien anders gaat voelen over die beslissing. Een rustige “het voelt wel/niet goed om..” is de gedachte of zin die je vertelt dat je klaar bent om de beslissing te nemen.

Beslissingen maken we in onze huidige maatschappij vaak met ons hoofd. Human Design leert ons dat we echter nooit onze beste beslissingen met ons hoofd maken. We hebben geleerd dat we met ons verstand een bepaalde controle kunnen uitoefenen op ons leven, terwijl we in realiteit dan de magie verliezen die ons leven eigenlijk zou moeten vullen.
Om jouw beste leven te leiden mag je je laten adviseren door jouw autoriteit. Zo maak je beslissingen in lijn met jouw ziel en bewandel jij jouw hoogst mogelijke levenspad. Jouw autoriteit is een consistente stem in jou die altijd het beste met jou voorheeft.

Wanneer je er echt niet uitkomt, praat dan eens met anderen over hoe je je voelt. Een ander perspectief over jouw emoties kan helpen de knoop door te hakken. Belangrijk is wel dat je je niet laat overhalen tot ‘verstandige keuzes’, maar een eerlijke kijk krijgt over jouw emoties in combinatie met de beslissing waar je tegenaan hikt.

Kleine beslissingen
Kleine beslissingen hebben vaak minder effect op de loop van je leven. Bijvoorbeeld als je wilt kiezen waar je vanavond uit eten gaat. Je hoeft dan geen twee tot drie dagen je emoties te doorvoelen, maar kunt dit op een snellere manier doen. Namelijk door een soort heen en weer te gaan over de keuze. Stel je wilt pizza bestellen, dan klinkt het ongeveer zo: “Ik ga pizza bestellen…. mmm nee, wacht, ik denk dat ik liever zelf wat kook.. hmmm nee ik ga toch voor een pizza. Ja. Ik wil pizza!. Er is dus een heen en weer beweging in je keuze. Doorvoel je opties en geef jezelf een paar seconden omdat ook in kleine beslissingen je de emotionele golfjes ervaart.

Altijd wachten?
Nee. Niet altijd. Jouw emoties zijn constant in beweging. Je zou dit kunnen monitoren om meer inzicht te krijgen in jouw ritmes. Wanneer je weet dat je in een fase van helderheid bent, weet je waarschijnlijk direct wat de juiste beslissing is. Je voelt je rustig en helder en maakt vanuit die staat dan je keuze.
Of je kijkt lange tijd ergens naar uit. Je hebt in je hoofd al vaak de emoties gevoeld die horen bij het wel en niet maken van die keuze en wanneer je dan eindelijk de mogelijkheid voor je ziet om die keuze écht te maken, weet je direct wat je wilt.

Sacrale autoriteit

Je bent ontworpen om in het moment een ja of nee te voelen. De reactie is snel en gebaseerd op wat goed voor jou is of niet. Wanneer jij doet wat als een ja voelt, dan activeer je jezelf en heb je de energie om hiermee aan de slag te gaan. Stel jezelf ja en nee vragen en voel wat er gebeurt in je lichaam. Hoe specifieker je bent, hoe beter jij voelt wat goed voor je is. En wat niet.

Waar de keuze ook over gaat, jouw sacrale autoriteit geeft jou in het moment een antwoord. Dit voel jij als een onderbuik gevoel. Je voelt dat iets wel of niet goed is. En daar mag je altijd naar luisteren.

Je sacrale autoriteit heeft geen benul van de toekomst. Het geeft aan wat nú goed voor jou is of niet. Daarom kan het gebeuren dat je na verloop van tijd een ander onderbuik gevoel krijgt. Blijf ernaar luisteren en schaam je vooral niet om van gedachten te veranderen. Omdat je eens ja hebt gezegd, betekent het niet dat je daar geen nee van mag maken.

Gesloten vragen
Wanneer jij de vraag krijgt Wat wil je?” vind je deze vraag misschien moeilijk te beantwoorden. Je bent ontworpen om te reageren op gesloten vragen. Probeer dus een open vraag om te buigen naar een aantal opties, zodat je kunt voelen of het voor jou een ja of nee is.

Het belangrijkste voor jou is om te onthouden dat je regelmatig bij jezelf incheckt. Is het nog steeds een ja? Of een nee? Neem alleen een beslissing over de volgende stap. Dit kan betekenen dat je eerst een ja voelt en later een nee. Dit was dan nodig om je op een bepaalde plek te krijgen en lessen te leren en dus te groeien. Sta jezelf toe van gedachte te veranderen om dit proces en vooral jezelf altijd te ondersteunen.

Het mooie van beslissingen maken vanuit jouw autoriteit is dat wat je dan ook gaat doen, het is voor jou en iedereen de beste beslissing. Het zou zeer inefficiënt zijn wanneer jouw beste beslissingen alleen voor jezelf in lijn met je ziel zijn. Zo werkt het niet. Wat voor jou goed is, daarvan is jouw invloed op anderen ook zoals het bedoeld is.

Ook al is dit een moeilijke les voor een ander. Je maakt altijd voor jezelf en iedereen de beste beslissingen als je luistert naar jouw autoriteit in het moment.

Kleine beslissingen
Aangezien jouw sacrale autoriteit in het moment reageert is het relatief eenvoudig kleine beslissingen te maken. Stel jezelf altijd ja/nee vragen. Zo kan jouw onderbuik daadwerkelijk ergens op reageren.

Het sacrale centrum, jouw autoriteit, reageert alleen in het huidige moment. Wanneer je dus ergens in eerste instantie ja op hebt gezegd, kan later als een nee voelen. Vooruit plannen is dus misschien niet altijd passend bij jou. En wanneer je wel iets hebt gepland en jouw ja in een nee voelt veranderen, eer jouw gevoel en luister ernaar. Je hoeft je niet schuldig te voelen, want opnieuw: het beste voor jou is de bedoeling voor iedereen waar dit invloed op heeft. Geef jezelf toestemming altijd te mogen luisteren naar de ja en nee in jouw onderbuik.

Grote beslissingen
Hoe groter de invloed van een beslissing is op jouw leven, hoe groter de kans dat jouw verstand zich hiertussen wurmt. Wanneer jouw hele lichaam ja zegt, voel je misschien de behoefte je toch terug te trekken en te gaan overdenken. Het kan spannend zijn om vanuit je onderbuikgevoel grote beslissingen te maken. Stel dat je jouw droomhuis ziet aan de andere kant van het land en jouw hele lichaam schreeuwt ja. Het doel is om daar wel naar te luisteren en ervoor te gaan. Maar het hoeft niet zo rigoureus. Je mag gerust spelen met het idee. Blijf opletten hoe je lichaam reageert als je over je beslissingen nadenkt. Hoe je onderbuik voelt als je je opties onderzoekt. Hoe je je voelt als je de keuzes serieus neemt.

Beslissingen maken we in onze huidige maatschappij vaak met ons hoofd. Human Design leert ons dat we echter nooit onze beste beslissingen met ons hoofd maken. We hebben geleerd dat we met ons verstand een bepaalde controle kunnen uitoefenen op ons leven, terwijl we in realiteit dan de magie verliezen die ons leven eigenlijk zou moeten vullen.

Om jouw beste leven te leiden mag je je laten adviseren door jouw autoriteit. Zo maak je beslissingen in lijn met jouw ziel en bewandel jij jouw hoogst mogelijke levenspad. Jouw autoriteit is een consistente stem in jou die altijd het beste met jou voorheeft.

Let goed op wat jouw eerste reactie is, hoe deze voelt en hoe jouw lichaam reageert. Wanneer je hiermee wilt oefenen, oefen dan altijd met de volgende eerste stap.

Milt Autoriteit
Ego autoriteit
Zelf geprojecteerde autoriteit
Environmental autoriteit
Lunar autoriteit

Profiel

In deze rol manifesteer jij jouw levensdoelen

1/3
1/4
2/4
2/5
3/5

Je bent ontworpen om met jouw ervaringen en oplossingen de held te zijn voor anderen

Je profiel is de rol die jij hier “speelt”. Voor jezelf en voor anderen. Je profiel is opgebouwd uit twee cijfers. Het eerste cijfer zegt hoe jij jezelf ziet en het tweede cijfer is misschien wat minder herkenbaar voor jou, maar draag jij onbewust. Deze onbewuste energie is wel wat anderen juist zien in jou. Samen vormen zij je profiel, dat is de combinatie van energie hoe jij jouw levensdoel manifesteert. In deze rol trek je al je dromen en verlangens naar je toe. Maar buiten dat voelt het leven veel meer vloeiend en kloppend!

3: Experimenteren

Je bent ontworpen om dingen uit te proberen en het leven als een avontuur te zien. Jij kan vallen en net zo snel weer op staan. Wat werkt en wat werkt niet en wat is dan de beste manier om het te doen? Je weet dat iedere uitkomst je iets leert, ook als de uitkomst een mislukte poging is. Jij ziet niets als mislukt. Als iets mislukt betekent het simpelweg dat het niet de beste manier is.

Je bent enorm veerkrachtig, want ook al val je wel eens, je hebt de kracht ook altijd weer op te staan. Zeker wanneer je om jezelf kunt lachen, maak je jouw leven een stuk lichter en wordt het voor jou veel makkelijker. In de huidige wereld vinden we het normaal om ‘verstandige keuzes’ te maken, maar we vergeten daarmee dat we júist door te leven écht leren. Jouw leven leert je alle lessen die je nodig hebt, het is één groot avontuur!

Je bent helemaal niet bang om te falen, omdat je weet dat falen nou eenmaal hoort bij de weg naar succes. Soms lukt het en soms niet, dat is beide goed. Je leert ervan en je groeit ervan als persoon. Falen zegt niets over jou als persoon, het zegt alleen maar dat jij niet bang bent iets te proberen. Je wilt niet later terugdenken aan een leven waar je niks hebt geprobeerd.

Deze dappere houding zorgt ervoor dat je veel meer durft dan anderen en het leven echt volledig leeft.

In jouw wijsheid vind je het niet erg dat sommige dingen niet lukken. Je ziet het hele proces van uitproberen en testen als iets leuks en interessants waar je van leert. Je lacht om jezelf als iets mislukt en je weet dat het je alleen maar verder brengt in je leven.

5: de Mentor

Jij bent hier om oplossingen en antwoorden te hebben. Je bent er ook dol op om anderen te helpen. Je bent makkelijk in de omgang, waardoor mensen onbewust merken dat jij ze kan helpen. Soms voel je ook dat ze dit van je verwachten, maar omdat je anderen kan helpen wil niet zeggen dat je het ook altijd moet doen. Het is belangrijk voor jou om te leren wanneer het voor jou goed voelt en wanneer niet.

Onbewust trek jij de mensen naar je toe die op jouw antwoorden wachten. Zonder dat je dit bewust doet steekt jouw energie boven de menigte uit. Je komt over als iemand die het allemaal voor elkaar heeft, ook al voel jij het zelf niet altijd zo. Daardoor ben je ook vaak het doelwit van projecties. Mensen willen jouw hulp, want jij lijkt het allemaal te weten. Voel je niet verplicht iedereen te helpen, maar ga altijd na of dit goed is voor jou en of je dit echt wilt.

Wanneer je anderen helpt vanuit schuldgevoel of de hoop op erkenning, put je jezelf volledig uit en eindig je verbitterd, gefrustreerd, boos of teleurgesteld. Dat is een groot verschil met wanneer je voelt dat jij anderen echt graag wilt helpen. Dan krijg je juist een enorme dosis energie van jouw werk.

Het is belangrijk dat je door je naasten niet alleen gewaardeerd wordt voor jouw heldendaden. Probeer zelf ook de andere kanten van jezelf te zien, want je hebt nog veel meer te bieden dan het aandragen van antwoorden en oplossingen.

De 3 en 5 samen: 3/5

Jouw leven is een avontuur. Jij brengt licht bij anderen door jouw ervaringen te met hun delen. Jouw gave is om alles zelf uit te zoeken, problemen te zien en oplossingen te vinden en die oplossingen vaak zo bij te schaven en te verbeteren dat je dit gaat leren aan anderen om hun leven te verbeteren. Jij bent een geboren mentor, hier om jouw ervaringen en oplossingen te delen met anderen ter verbetering van hun leven.

Als anderen jou hun probleem voorleggen, zie jij meteen hoe dit is ontstaan en waar de fouten zitten. Je analyseert snel en herkent de patronen, omdat je zelf zo veel levenservaring hebt met experimenteren en oplossingen zoeken. Als je dit inziet en doorhebt dat je anderen echt helpt met jouw wijsheid, is het leven zoveel lichter. Onderga eventuele tegenslagen zonder er te zware labels op te plakken en wees dankbaar voor de lessen. We zijn gewend te focussen op de dingen die tegen lijken te zitten, maar in feite houdt dit jouw leven in een negatieve spiraal.

Wanneer je focust op groei en de wijsheid die je steeds meer en meer kunt delen met anderen, voelt het leven zoveel gemakkelijker.

Anderen zien jou als iemand die alle antwoorden en oplossingen heeft. En niet alleen dat. Door jouw dapperheid durven zij zelf ook meer onbevreesd te leven en dappere keuzes te maken. Ze waarderen alle ervaringen die je deelt en krijgen vertrouwen in hun eigen leven omdat jij ze laat zien dat je na vallen ook weer kunt opstaan.

Die lichtheid waarmee je alles brengt is waardoor jouw ervaringen jouw leven steeds beter maken. Dat is wat jou magnetisch maakt en waarom je ook grenzen nodig hebt om je energie te sparen. Dit zijn grenzen voor jezelf en voor anderen. Je kunt de neiging hebben jezelf teveel druk op te leggen, omdat je vindt dat je mensen moet helpen. Aan de andere kant vragen ze je ook veel om hulp. Het is goed om de redder in nood te zijn, maar check altijd via je strategie en autoriteit of dit goed voelt voor jou en het je energie geeft in plaats van kost. Voor jou moet het helpen en begeleiden van mensen makkelijk voelen.

Alles wat jij hebt geleerd en meegemaakt is leerzaam voor anderen. Vertrouw erop dat jouw levenspad niet voor niets zo is gegaan, dit zijn lessen voor jou die je mag overbrengen op anderen. Wanneer je naar je design leeft krijg je steeds meer hoge pieken in je leven. Aan uitdagingen zul je niet ontsnappen, maar jij weet dat je deze transformeert tot wijsheid die je deelt met anderen.

Omdat jij alles wat je uitdraagt zelf hebt meegemaakt en ervaren, maakt dat je heel sympathiek. Naast je vrienden en familie is het goed om steeds nieuwe mensen te ontmoeten, omdat je bent ontworpen met veel verschillende mensen in contact te zijn. Je bent een geweldige mentor, maar je hoeft niet per se zo’n type rol aan te nemen. Door op een lichte en soms humoristische manier te vertellen over jouw ervaringen, leef je naar jouw design. Laat geen delen weg om er een gracieus verhaal van te maken, maar vertel ook over de chaotische dingen.

In jouw schaduwkant kun je het gevoel hebben dat je de antwoorden van nature moet hebben. Maar dit is niet wie jij bent. Jij mag falen en slagen, winnen en verliezen. Je bent hier om het leven ten volste te leven. Twijfel niet aan jezelf, maar probeer en experimenteer en leer van dat proces.

Een vaste bron van steun is belangrijk voor jou. Of het nu een enkel persoon is of een groep, op iets terug kunnen vallen heb je nodig omdat jouw leven wel eens wat chaotisch kan zijn. Je hebt anderen nodig om je aan te moedigen door te gaan. Dit geeft je het vertrouwen om jouw pad te bewandelen. Door die steun en aanmoediging omarm je jouw soms wat chaotische leven. Je weet met de juiste aanmoediging dat de chaos je juist speciaal maakt en je daardoor een held kunt zijn voor anderen.

3/6
4/1
4/6
5/1

Je bent ontworpen om op een briljante manier oplossingen te bieden.

Je profiel is de rol die jij hier “speelt”. Voor jezelf en voor anderen. Je profiel is opgebouwd uit twee cijfers. Het eerste cijfer zegt hoe jij jezelf ziet en het tweede cijfer is misschien wat minder herkenbaar voor jou, maar draag jij onbewust. Deze onbewuste energie is wel wat anderen juist zien in jou. Samen vormen zij je profiel, dat is de combinatie van energie hoe jij jouw levensdoel manifesteert. In deze rol trek je al je dromen en verlangens naar je toe. Maar buiten dat voelt het leven veel meer vloeiend en kloppend!

5: de mentor

Jij bent hier om oplossingen en antwoorden te hebben. Je bent er ook dol op om anderen te helpen. Je bent makkelijk in de omgang, waardoor mensen onbewust merken dat jij ze kan helpen. Soms voel je ook dat ze dit van je verwachten, maar omdat je anderen kan helpen wil niet zeggen dat je het ook altijd moet doen. Het is belangrijk voor jou om te leren wanneer het voor jou goed voelt en wanneer niet.

Onbewust trek jij de mensen naar je toe die op jouw antwoorden wachten. Zonder dat je dit bewust doet steekt jouw energie boven de menigte uit. Je komt over als iemand die het allemaal voor elkaar heeft, ook al voel jij het zelf niet altijd zo. Daardoor ben je ook vaak het doelwit van projecties. Mensen willen jouw hulp, want jij lijkt het allemaal te weten. Voel je niet verplicht iedereen te helpen, maar ga altijd na of dit goed is voor jou en of je dit echt wilt.

Wanneer je anderen helpt vanuit schuldgevoel of de hoop op erkenning, put je jezelf volledig uit en eindig je verbitterd, gefrustreerd, boos of teleurgesteld. Dat is een groot verschil met wanneer je voelt dat jij anderen echt graag wilt helpen. Dan krijg je juist een enorme dosis energie van jouw werk.

Het is belangrijk dat je door je naasten niet alleen gewaardeerd wordt voor jouw heldendaden. Probeer zelf ook de andere kanten van jezelf te zien, want je hebt nog veel meer te bieden dan het aandragen van antwoorden en oplossingen.

1: Onderzoeken

De titel zegt het al; je bent hier om te onderzoeken. Jij bent waarschijnlijk vooral geïnteresseerd in het leven en andere mensen. Jij wilt graag weten hoe mensen functioneren. Het interesseert je zo erg, dat je niet meer van je onderwerp afwijkt en het je leven op een positieve manier overneemt. Je bent constant op zoek naar de waarheid, omdat je deze wilt delen met mensen.

Iets niet helemaal begrijpen geeft je een ongemakkelijk gevoel, waardoor je een fundering aan kennis voor jezelf legt. Je gaat voor zekerheid in alles. Door te onderzoeken, voel jij je veilig.

Je bent de expert in jouw omgeving. Omdat je dingen door en door wilt begrijpen, verzamel je alle feiten en kennis zelf. Alles wordt eerst zorgvuldig gecheckt voor jij het aanneemt als waarheid. Het kan zich uiten in een studie, maar ook in het dagelijks leven door alles grondig te googelen. Je bouwt jouw waarheid echt van de grond op en je mist daarbij geen enkel detail. Door deze stevige fundering kan jij het vervolgens heel goed aan anderen uitleggen.

In jouw wijsheid ben je niet onzeker over jouw verworven kennis en waarheid. Wanneer je jouw kennis deelt vertel je hoe jij het begrijpt en wat jouw conclusies zijn. Je valt niet terug op andere bronnen, maar je ziet jezelf als volwaardige kennisbron.

Ook weet je dat niet iedereen dingen zo grondig onderzoekt als jij. Dat weerhoudt jou er niet van zelf wel dat stevige fundament te leggen. Ook al zeggen anderen dat het misschien overdreven is of zonde van je tijd, jij weet dat je dit verlangen echt moet volgen.

In de laagste expressie van jouw profiel weet jij het beter dan anderen. Je bent een echte wijsneus en verbetert ze waar ze bij staan om te laten zien dat jij het beter weet. Je bent ontworpen om een bron van kennis te zijn voor mensen die daarom vragen of interesse in hebben, niet om te pas en te onpas anderen te verbeteren.

De 5 en 1 samen

Jij bent een probleemoplosser. Wanneer je ziet dat anderen ergens mee worstelen, motiveert dit jou om tot een antwoord en oplossing te komen. Je bent ontworpen specifieke antwoorden te hebben op de problemen van anderen. Het daagt je uit en het voelt als een uitdaging om in het proces te zitten van het zoeken naar de oplossing. Anderen zien in jou vooral dat je nieuwsgierig bent en dat ze op je kunnen rekenen, maar ze zien niet al het werk wat jij hebt verzet.

Door je groot verantwoordelijkheidsgevoel kun je teveel druk ervaren. Jij voelt de verwachtingen van anderen en wilt ze niet teleurstellen. Een hele belangrijke les voor jou is dat je jouw waarde niet ophangt aan de verwachtingen van anderen. Wanneer je anderen niet wilt teleurstellen en ze toch helpt, raak je teveel energie kwijt. Ook leidt het je af van wat je eigenlijk zou moeten doen. Het is de bedoeling dat jij een autoriteit bent met gezonde grenzen en dat je jezelf ook zo ziet.

Jouw valkuil is teveel willen doen voor anderen, omdat je denkt dat ze dit van jou verwachten. En misschien verwacht je het ook wel van jezelf, omdat je zo goed bent in het bedenken van oplossingen. Hier kan het in relaties misgaan. Jij doet zoveel voor anderen, omdat je bang bent dat je anders niet waardevol bent. Belangrijk is dat je ervaart dat anderen je waardevol vinden om andere redenen. En dat je oplossingen biedt wanneer het voor jou goed voelt en niet wanneer je je verplicht voelt. Je herkent het verschil daartussen door je energie. Krijg je energie of raak je geïrriteerd?

Je bent ontworpen een held te zijn voor anderen door dingen tot de bodem uit te zoeken. Daardoor heb jij constant nieuwe projecten en uitdagingen nodig, want dat stimuleert jouw behoefte om op onderzoek te gaan en met specifieke oplossingen te komen. Je bent dol op het proces van het zoeken naar een antwoord en oplossing. Het resultaat is wel belangrijk voor je, maar aan het proces mag je veel plezier beleven.

Je mag erop vertrouwen dat mensen zien hoe menselijk je bent. Je hoeft jezelf niet zwakker voor te doen of kwetsbaar op te stellen om meer gelijk te zijn. Laat anderen juist zien hoe je gaat sprankelen van het aanbieden van jouw zelf verworven oplossingen. Jouw wens is om anderen te helpen en te bevrijden van hun problemen. Dat is een prachtig levensdoel wat niet voor iedereen is weggelegd.

5/2
6/2

Je bent ontworpen om je best denkbare leven te leven en aan anderen voor te doen hoe ze dit ook bereiken

Je profiel is de rol die jij hier “speelt”. Voor jezelf en voor anderen. Je profiel is opgebouwd uit twee cijfers. Het eerste cijfer zegt hoe jij jezelf ziet en het tweede cijfer is misschien wat minder herkenbaar voor jou, maar draag jij onbewust. Deze onbewuste energie is wel wat anderen juist zien in jou. Samen vormen zij je profiel, dat is de combinatie van energie hoe jij jouw levensdoel manifesteert. In deze rol trek je al je dromen en verlangens naar je toe. Maar buiten dat voelt het leven veel meer vloeiend en kloppend!

6: het Rolmodel

Jij bent hier om een voorbeeld te zijn voor anderen. Je hebt een natuurlijke wijsheid die je naarmate de jaren verstrijken steeds meer gaat overbrengen op anderen.

De eerste 30 jaar van je leven ontwikkel je en ben je aan het experimenteren met het leven. Het is heel belangrijk dat je dit doormaakt, want van ieder persoon, iedere situatie en iedere plek leer je. Dit proces neem je uiteindelijk mee als je meer een rolmodel wordt voor anderen. Je bent geboren met een innerlijke wijsheid, maar door jouw levenservaring heb je niet alleen een wijze ziel, maar weet je ook waar de wereld hulp bij nodig heeft en hoe het beter kan.

Je voelt je misschien verantwoordelijk om grootse dingen te bereiken, zodat je anderen kunt helpen ook dat succes te bereiken. Je bent een goede leraar en leert anderen niet alleen de materie, maar je leert ze het op zo’n diep niveau dat ze jou daarna niet meer nodig hebben. Jij wilt anderen onafhankelijk maken en echt laten groeien. Om die reden kijk je zelf ook altijd vooruit, omdat je weet dat iedere groei die jij doormaakt je ook weer door kunt geven aan anderen.

Zodra jij jezelf als rolmodel gaat zien, zullen anderen dit ook in jou zien. Kijk daarom niet teveel om je heen hoe anderen het doen, want jij bent een uniek rolmodel. Het is de bedoeling dat je juist níet hetzelfde bent als anderen. Laat je niet afleiden en stem af op jouw innerlijke wijsheid. Neem voldoende tijd om alleen te zijn. Diep van binnen weet jij wat goed is, niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen, en hier kun je makkelijker bij als je je niet laat storen. Als je vanuit die plek deelt, zul je altijd iemand zijn waar mensen zich graag door laten begeleiden. Jouw wijsheid zal goed ontvangen worden en jij stapt in de belangrijke rol die jij hier mag vervullen.

2: Natuurtalent

Jij komt over als een natuurtalent en tegelijkertijd weet je zelf eigenlijk niet hoe je zo goed bent geworden in je talent en hoe je dit doet. Dingen mogen makkelijk zijn voor jou. Dit is niet alleen voor jou prettig, maar je geeft daarmee ook toestemming aan de mensen om je heen dat het leven wel eens luchtig en zorgen vrij mag zijn.

Je bent ontworpen om je over te geven aan de gaves die je hebt en je niet druk te maken of je daar wel gekwalificeerd voor bent. Je hoeft je gaves niet te onderbouwen met studies en onderzoek, jij mag gewoon een natuurtalent zijn. De valkuil is dat je je verplicht voelt uit te leggen hoe je het doet. Of te laten zien dat je echt wel voldoende onderzoek en ervaring hebt opgedaan. Maar dat is niet de bedoeling voor jou. Jij mag juist laten zien dat dingen soms ook als vanzelf kunnen komen en we niet overal eerst hard voor moeten werken om het te verdienen.

Als je je gaves wilt ondersteunen met studies of onderzoek, is dat natuurlijk prima. Doe wat goed voelt, maar laat het er dan zijn vanuit het enthousiasme om je verder te ontwikkelen in je gaves en niet om jezelf te bewijzen aan jezelf of anderen.

Het is voor jou heel lastig te beschrijven hoe je doet wat je doet, want je hebt niet eens in de gaten dat je daar uitzonderlijk in bent. Jij denkt misschien dat het heel gewoon is wat je doet, terwijl anderen verwonderd zijn over je gaves.

Het is bijna onbewust wat je doet, daarom is het voor jou ook lastig zelf te zien wat jouw gaves zijn. Vaak zien anderen duidelijker wat jouw gaves zijn dan jijzelf. Werken aan je eigenwaarde is belangrijk voor jou, omdat je zelf misschien wel denkt nergens goed in te zijn. Weet dat je van waarde bent, gewoon, omdat je dat bent. En daarnaast heeft de wereld voorbeelden zoals jou nodig om te zien dat dingen ook makkelijk kunnen zijn en dat talenten er zijn om verder te ontwikkelen.

Je bent zo ontworpen dat je wat minder energie hebt om veel met mensen in contact te zijn. Je trekt je graag terug en dat is juist waar jouw gaves zich ontwikkelen. In deze kluizenaarsrol laad jij op en komen jouw gaves als vanzelf naar voren. Je vindt het daarom niet fijn als iemand jou stoort wanneer je in deze modus bent. Weet dat mensen je niet expres storen en communiceer helder met de mensen om je heen dat je deze tijd voor jezelf echt nodig hebt.

De 6 en 2 samen

Je bent hier om een voorbeeld voor anderen te zijn. Jij hebt een innerlijke wijsheid waar je op mag vertrouwen en leert bij door zelf te experimenteren wat wel en niet werkt. Je doet dingen op jouw manier. Voor anderen ziet het er gemakkelijk uit, dat is ook meteen de reden dat ze graag van jou leren. Je straalt die innerlijke wijsheid uit met kalmte en gemak. Het leven mag ook makkelijk zijn, dat is wat jij anderen hier komt bijbrengen.

Alles wat jij weet en kan heb je zelf uitgeprobeerd en jou eigen gemaakt. Soms ben je je daar niet eens van bewust, maar zijn het anderen die jou vragen hoe je dit hebt gedaan. Dan stapt de leraar in jou naar voren. Want jij kan het als de beste uitleggen, omdat je van A tot Z weet waar je het over hebt. Met voorbeelden van jouw ervaringen doe jij voor hoe jij het hebt aangemaakt, zodat anderen je kunnen nadoen.

En juist door het anderen voor te doen, leer je zelf ook weer bij én lijk je dat wat je net een ander geleerd hebt, nog beter te begrijpen. Bewust en onbewust. Jouw ziel is hier om dat rolmodel te zijn, maar terwijl je dat doet vergoot je jouw kennis ook steeds meer.

Aan de ene kant ben je een rolmodel, maar aan de andere kant ben je ook graag alleen. Deze kluizenaarskant heb je nodig om jouw wijsheid te ontwikkelen, maar je mag wel altijd open staan voor mensen die van je willen leren. Jouw zelfvertrouwen groeit namelijk als je in de rolmodel energie stapt. Als je anderen iets leert door veel voorbeelden van je eigen ervaringen te geven, begrijpen zij je beter.

Een rolmodel is geen probleemoplosser of redder in nood. Jij hoeft alleen maar voor te doen hoe jij iets doet, zodat mensen hun éigen problemen kunnen oplossen.

Het hebben van innerlijke wijsheid is niet uit te leggen. Je weet iets of je kan iets, zonder aanwijsbare reden en zonder studie eraan vooraf. In jouw schaduwkant heb je het gevoel dat je jezelf moet uitleggen. Hier loop je in vast, want je kan het simpelweg niet onder woorden brengen. Jij mag vertrouwen op wat je weet en de ervaringen die je hebt. Je kunt het altijd overbrengen als: Ik weet niet of dit de waarheid is, maar dit is wel míjn waarheid.” Als je je zou inhouden, zou je je volle potentie niet met de wereld delen.

Het is belangrijk dat je reageert op de vraag van anderen om ze iets te leren. Voor jou is het soms lastig zelf te zien wat anderen van je kunnen leren, maar wanneer je eenmaal in de rolmodel energie stapt merk je dat je inderdaad geboren bent om anderen iets uit te leggen en het voor te doen. Je hebt de neiging aan jezelf te twijfelen, terwijl anderen juist helemaal niet aan jou twijfelen en staan te springen om jouw wijsheid en kennis.

Wat jij zelf komt leren door deze rol aan te nemen, is dat je geen bevestiging van anderen nodig hebt dat je kan wat je kan. Je mag vertrouwen op jouw idee dat je iets goed kan en daar een voorbeeld in bent voor anderen. Je hebt de diplomas of ander bewijs niet nodig, jij kunt gewoon goed zijn in waar je goed in bent. Wanneer je merkt dat je onzeker bent, mag je bewust in de rolmodel energie stappen. Vraag jezelf middels je autoriteit welke drang je mag volgen en wat goed is voor jou om te doen. Stap in die rol. Soms zijn de eerste stapjes klein, maar door via jouw autoriteit je pad te bewandelen, wen je langzaam steeds meer aan het zijn van een rolmodel.

Jij wilt anderen helpen, maar kunt je verliezen in mensen die eigenlijk niet geholpen willen worden. Jij voelt je een voorbeeld voor anderen, dus wanneer je iemand ziet die wat van je zou kunnen leren, blijf je met liefde energie stoppen in het begeleiden en helpen van diegene zonder enige resultaat. Onthoud dat je mensen niet kunt dwingen te veranderen. Iedereen heeft zn eigen pad en levenslessen. Wanneer je merkt dat iemand jouw voorbeeld niet overneemt, laat het los.

Je houdt ervan om de diepte in te gaan. Om dingen goed uit te leggen en te begrijpen. Je bent niet zomaar iemand die een oplossing aandraagt, maar gaat veel dieper. Om deze reden mag jij je standaarden hoog houden. Je bent niet zomaar voor iedereen beschikbaar, maar alleen voor de mensen die echt graag van jou willen leren door jou na te doen in wat je doet.

Focus je op jouw eigen leven. Juist door jouw eigen leven en relaties in alignment te brengen, willen anderen heel graag van jou leren. Doe je eigen ding. Blijf op jouw eigen pad. Laat anderen zien wat je doet. Probeer niet de problemen van anderen op te lossen, maar laat zien hoe jij die van jou oplost. Jij hoort geen oplossingen voor anderen te bedenken, maar geeft mensen het voorbeeld zodat ze dat zelf kunnen. Dit zal veel natuurlijker voor je voelen, dan het proberen van het vinden van oplossingen voor anderen. Als jij jezelf en jouw leven continu verbetert volgen de mensen vanzelf. Laat je zien en deel jouw wijsheid. Dat heeft de wereld nodig!

6/3

Je bent ontworpen te laten zien dat je wijs en avontuurlijk tegelijkertijd kunt zijn

Je profiel is de rol die jij hier “speelt”. Voor jezelf en voor anderen. Je profiel is opgebouwd uit twee cijfers. Het eerste cijfer zegt hoe jij jezelf ziet en het tweede cijfer is misschien wat minder herkenbaar voor jou, maar draag jij onbewust. Deze onbewuste energie is wel wat anderen juist zien in jou. Samen vormen zij je profiel, dat is de combinatie van energie hoe jij jouw levensdoel manifesteert. In deze rol trek je al je dromen en verlangens naar je toe. Maar buiten dat voelt het leven veel meer vloeiend en kloppend!

6: het rolmodel

Jij bent hier om een voorbeeld te zijn voor anderen. Je hebt een natuurlijke wijsheid die je naarmate de jaren verstrijken steeds meer gaat overbrengen op anderen.

De eerste 30 jaar van je leven ontwikkel je en ben je aan het experimenteren met het leven. Het is heel belangrijk dat je dit doormaakt, want van ieder persoon, iedere situatie en iedere plek leer je. Dit proces neem je uiteindelijk mee als je meer een rolmodel wordt voor anderen. Je bent geboren met een innerlijke wijsheid, maar door jouw levenservaring heb je niet alleen een wijze ziel, maar weet je ook waar de wereld hulp bij nodig heeft en hoe het beter kan.

Je voelt je misschien verantwoordelijk om grootse dingen te bereiken, zodat je anderen kunt helpen ook dat succes te bereiken. Je bent een goede leraar en leert anderen niet alleen de materie, maar je leert ze het op zo’n diep niveau dat ze jou daarna niet meer nodig hebben. Jij wilt anderen onafhankelijk maken en echt laten groeien. Om die reden kijk je zelf ook altijd vooruit, omdat je weet dat iedere groei die jij doormaakt je ook weer door kunt geven aan anderen.

Zodra jij jezelf als rolmodel gaat zien, zullen anderen dit ook in jou zien. Kijk daarom niet teveel om je heen hoe anderen het doen, want jij bent een uniek rolmodel. Het is de bedoeling dat je juist níet hetzelfde bent als anderen. Laat je niet afleiden en stem af op jouw innerlijke wijsheid. Neem voldoende tijd om alleen te zijn. Diep van binnen weet jij wat goed is, niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen, en hier kun je makkelijker bij als je je niet laat storen. Als je vanuit die plek deelt, zul je altijd iemand zijn waar mensen zich graag door laten begeleiden. Jouw wijsheid zal goed ontvangen worden en jij stapt in de belangrijke rol die jij hier mag vervullen.

3: Experimenteren

Je bent ontworpen om dingen uit te proberen en het leven als een avontuur te zien. Jij kan vallen en net zo snel weer op staan. Wat werkt en wat werkt niet en wat is dan de beste manier om het te doen? Je weet dat iedere uitkomst je iets leert, ook als de uitkomst een mislukte poging is. Jij ziet niets als mislukt. Als iets mislukt betekent het simpelweg dat het niet de beste manier is.

Je bent enorm veerkrachtig, want ook al val je wel eens, je hebt de kracht ook altijd weer op te staan. Zeker wanneer je om jezelf kunt lachen, maak je jouw leven een stuk lichter en wordt het voor jou veel makkelijker. In de huidige wereld vinden we het normaal om ‘verstandige keuzes’ te maken, maar we vergeten daarmee dat we júist door te leven écht leren. Jouw leven leert je alle lessen die je nodig hebt, het is één groot avontuur!

Je bent helemaal niet bang om te falen, omdat je weet dat falen nou eenmaal hoort bij de weg naar succes. Soms lukt het en soms niet, dat is beide goed. Je leert ervan en je groeit ervan als persoon. Falen zegt niets over jou als persoon, het zegt alleen maar dat jij niet bang bent iets te proberen. Je wilt niet later terugdenken aan een leven waar je niks hebt geprobeerd. Deze dappere houding zorgt ervoor dat je veel meer durft dan anderen en het leven echt volledig leeft.

In jouw wijsheid vind je het niet erg dat sommige dingen niet lukken. Je ziet het hele proces van uitproberen en testen als iets leuks en interessants waar je van leert. Je lacht om jezelf als iets mislukt en je weet dat het je alleen maar verder brengt in je leven.

De 6 en 3 samen

Je bent ontworpen om het maximale uit het leven te halen. Jij test de limieten.

Het eerste deel van jouw leven, ongeveer tot je 30ste, ben je nog veel op jezelf gefocust. Je leert door je ervaringen, doet veel verschillende dingen en gaat graag op avontuur.

Je hebt de behoefte om dingen helemaal onder de knie te krijgen. Je probeert dingen uit en experimenteert. Je hebt misschien het gevoel dat je veel ervaring hebt en dit slaat rond je 30ste over in de energie van een rolmodel willen zijn. Hoe meer jij aan jezelf werkt, hoe meer je dingen uitprobeert en jezelf ontwikkelt, des te meer je klaar bent om een rolmodel te zijn.

Je hebt jouw eigen manier van experimenteren met het leven, dingen uitzoeken en kennis verwerken. Dit is waarin jij een rolmodel bent voor anderen. Je bent hier niet om specifieke oplossingen aan te dragen of problemen op te lossen. Je bent hier om een rolmodel te zijn en dat is een andere energie dan een mentor of held zijn. Wanneer jij gewoon doet wat je altijd doet, dat is wat anderen van jou willen leren en waarvoor je jezelf mag openstellen. Je loopt vast wanneer je de problemen van anderen gaat oplossen. Zodra jij jezelf als held neerzet en ze belooft dingen op te lossen, raak je uit jouw positieve energie.

Je draagt de energie van een rolmodel en voelt je verantwoordelijk om een voorbeeld voor anderen te zijn. De andere kant van jou wil avontuur en dingen gewoon uitvogelen onderweg. Je draagt dus een avontuurlijke en verantwoordelijke energie bij je, wat vrij extreme uitersten zijn. Als je daar geen balans in vindt, boek je geen vooruitgang.

Dus als je alleen maar voor avontuur kiest en dus alleen met jouw eigen ontwikkeling bezig bent, negeer je de andere kant van jezelf waarin je een voorbeeld wilt zijn voor anderen. Aan de andere kant, wanneer je te voorzichtig bent omdat je je zo verantwoordelijk voelt, voelt een avontuur aangaan en experimenteren een te groot risico op fouten. Beide uitersten kun je niet 100% van de tijd zijn. Ga op zoek naar een balans waarin beide aan bod komen.

Onthoud dat jij juist een rolmodel bent omdat je de ervaringen met het leven hebt die je hebt. Daar zit jouw goud. Je zou dus kunnen stellen dat het avontuurlijke deel van jou eerst komt. Dat laat jou groeien, zodat anderen met jou mee kunnen groeien. Je bent hier om mensen te helpen. Je gaat het leven aan en lost de problemen op die je onderweg tegen komt. Je bent nieuwsgierig en wilt dingen begrijpen en uitproberen. Vervolgens help je anderen door jouw ervaringen te delen en voor te doen hoe jij dingen aanpakt.

Heel belangrijk is het toevoegen van humor. Doordat je zo avontuurlijk bent en veel ervaring hebt, heb je vast ook veel grappige verhalen. Er zullen vast wel eens dingen tegen hebben gezeten, waar je laten om kunt lachen. Het leven is een avontuur en soms gebeuren er onverwachte dingen. We willen ons geen slachtoffer van het leven voelen en zodra je het leven dus ziet zoals jij: als een avontuur, dan kun je niet anders dan lachen om de ervaringen die minder goed zijn uitgepakt. Zo maak je eigenlijk van iets wat tegen leek te zitten een veel lichtere energie.

Het houdt je gezond om perfectie na te streven. Jij test de limieten, dus je zoekt continue naar hoe dingen beter kunnen. Je houdt van diepgang en terwijl je dit doet heb je er plezier in. Hier komt ook die lichte energie weer naar voren. Het leven kan soms een uitdaging zijn, maar door optimistisch te zijn zie je dat alles wat je tegenkomt je verder brengt.

In jouw schaduwkant voel je je verplicht de problemen van anderen op te lossen. Jij mag je laten leiden door jouw eigen leven. Je hoeft geen oplossingen aan te dragen voor de specifieke problemen voor anderen, je bent hier om ten eerste jouw eigen leven te verbeteren en jezelf te ontwikkelen.

Juist door deze ervaringen geef je anderen het voorbeeld en de kracht om ook hun leven te verbeteren. Het gaat dus veel verder dan alleen een oplossing. Je laat ze jou ook niet nadoen, maar het gaat om de inspiratie die je ze geeft om hun leven net zo mooi te maken als dat van jou.

Definitie

Zo verwerk jij informatie om tot een beslissing te komen

Single

Jij bent ontworpen om zelfstandig te zijn

Jouw energie stroomt vloeiend door jouw lichaam en daardoor kunnen al jouw centrums met elkaar communiceren. Je merkt misschien dat wanneer je een beslissing wilt nemen, je die het beste zelf maakt. Je hebt niemand anders nodig om te komen tot een besluit.

Je voelt je compleet als je alleen bent en de uitspraak dat anderen iemand nodig hebben om zich compleet te voelen, vind jij waarschijnlijk vreemd. Jouw energie heeft geen ondersteuning van buitenaf nodig om informatie te verwerken. Jij voelt wat goed is voor jou, zonder de invloed van anderen.

Ook in relaties ben je niet afhankelijk van de energie van anderen. Je neemt je beslissingen alleen. Wanneer je met jouw autoriteit een beslissing neemt die goed voelt, weet je dat dit ook in alignment is voor anderen.

Jouw open centrums zijn het meest gevoelig voor conditionering. Bekijk daarom goed hoe jouw centrums uit alignment kunnen zijn en wees eerlijk naar jezelf hoe je dit kunt verbeteren. Bij ieder centrum staat ook beschreven hoe deze in alignment is. Dit zal de grootste reden zijn waarom jij wel of niet authentiek leeft.

Split

In de verbinding met anderen voel je je heel

Jouw energie stroomt op twee plekken door jouw lichaam en mist daartussen een brug. Dat is hoe jij ontworpen bent met een reden. Deze brug vind jij namelijk bij anderen en daarom zijn relaties voor jou heel belangrijk.

Je merkt misschien dat je mensen ontmoet met wie het direct klikt. Mechanisch gezien hebben zij deze ontbrekende brug waardoor jij je compleet voelt. Door met hen te praten lijm je de twee losse energiestromen in jouw lichaam aan elkaar. Nu lukt het jou om informatie te verwerken en helderheid te krijgen. Iets waar je in je eentje lang over doet. Door met de ander te communiceren kom je sneller tot een beslissing.

Het voelt voor jou misschien soms alsof je uit twee delen bestaat. Het gevaar bestaat dat je daarom op zoek gaat naar wat er in jou ontbreekt. De oplossing ligt voor jou in relaties aangaan met anderen en zeker degenen bij wie je een bepaalde heelheid voelt.

Triple Split
Quadruple Split
No Definition

Centrums

Waar je energie geeft en ontvangt

Centrums in de Human Design Bodygraph zijn gedefinieerd (ingekleurd) of ongedefinieerd/open (wit).

De gedefinieerde centrums zijn de plekken waar jij jouw energie met de wereld deelt en waar je minder ontvankelijk bent voor de energie van anderen. Hier ligt jouw kracht.

De ongedefinieerde/open centrums zijn de plekken waar je ontvangt en waar je in jouw leven steeds meer wijsheid over krijgt. Dit zijn jouw gaves.

Hoofd centrum - Zo kom jij aan inspiratie

Inspiratie en ideeën komen van de wereld om je heen

Jij ontvangt inspiratie, ideeën, mentale druk en vragen van de wereld en mensen om je heen. Jouw hoofd centrum staat open voor alle inspiratie en ideeën, dat betekent dat jij ook veel ingevingen krijgt waar je verder niets mee hoeft. Je ontvangt ze alleen, omdat jij open staat om te ontvangen. En ook voel je de druk om oplossingen te bedenken en vragen te beantwoorden, die ook niet voor jou zijn. Je hebt ze simpelweg opgevangen of overgenomen van anderen, maar jij mag het meerendeel weer loslaten. Daarom is het voor jou belangrijk altijd eerst met jouw autoriteit te checken of je met een ingeving verder wilt gaan, omdat je anders veelte veel gedachten hebt en het een chaos in jouw hoofd wordt.

Wanneer je alleen bent voel je je rustig, maar zodra je iets oppikt uit de wereld om je heen kan de mentale druk bij jou ontstaan. Omdat je niet bent ontworpen voor alles een oplossing en antwoord te hebben, kun je hierop vast lopen. Jij hebt de oplossingen en antwoorden voor dingen die bedoeld zijn voor jou en via jouw autoriteit weet je wanneer je daarnaar op zoek mag en wanneer niet. Als dit goed is voor jou voel je je meteen gefocust en wil je meer weten over dit onderwerp. Als het niet voor jou bedoeld is en je breekt toch jouw hoofd erover, eindig je hoogstwaarschijnlijk uitgeput en overweldigd.

Het is daarom belangrijk dat jij de druk loslaat om ieder idee en iedere inspiratie na te jagen. Net als dat je niet voor iedere vraag een antwoord en oplossing hoeft te verzinnen. Jij mag de krenten uit de pap kiezen. Alleen wat goed voelt voor jou, is bedoeld voor jou. Al het andere mag je loslaten en is niet aan jou om hiermee verder te gaan of om het op te lossen.

Wanneer jij in de flow van inspiratie en ideeën bent, weet jij welke gedachten het waard zijn om over na te denken en welke niet. Je weet dat er veel ideeën in jouw hoofd opkomen, maar jij checkt met jouw autoriteit welke ideeën je achterna mag gaan en welke je mag laten liggen. Je herkent dat de druk die je voelt om alles op te lossen niet van jou is.

Uit alignment
Je kunt ook zeggen dat wanneer dit centrum (of ieder ander centrum) uit alignment is je hier te maken hebt met conditionering. Conditionering is wanneer jouw authentieke zijn slachtoffer geworden is van de omstandigheden waar je in je leven mee te maken hebt (gehad). Je kunt dus bij ieder centrum onder ‘uit alignment ‘lezen hoe dit specifieke centrum mogelijk geconditioneerd is. Door vervolgens te gaan leven zoals onder ‘in alignment’ beschreven kom je terug bij jouw ware essentie.

Met alignment wordt bedoeld dat lichaam en geest in lijn zijn met de ziel en jouw levenspad. Dat je in jouw authentieke hoogste expressie bent en je met je ziel samensmelt om je hoogste potentie te bereiken.

Wanneer jouw open hoofd centrum uit alignment is, voel je je overweldigd en beperkt. Je zoekt wanhopig naar antwoorden op problemen (vaak van anderen) en denkt dat als je het antwoord hebt, je je weer goed voelt. Je wordt overweldigd door de stroom aan vragen en je ervaart een druk om ze op te lossen. Je voelt je verantwoordelijk voor het beantwoorden en oplossen van de vragen van anderen. Het kan zo erg zijn dat wanneer iemand jou een simpele vraag stelt, jij er ’s avonds in je bed aan ligt te denken. Je wilt per se het antwoord hebben voor die ander, zodat je ze kunt helpen. Een goed meetpunt voor jou is dat wanneer het zoeken naar een oplossing jouw dagelijks leven onderbreekt en je er eigenlijk last van hebt, dan is het niet de bedoeling voor jou. Omdat dit centrum mentale druk uitoefent, probeer jij de druk te ontsnappen door alle antwoorden en oplossingen te vinden. Zodra je het antwoord hebt, valt de druk van je af.

Jij ontvangt continue inspiratie en ideeën, waardoor je van de hak op de tak kunt gaan. Jij denkt misschien soms geïnspireerd bezig te zijn en jouw ideeën te volgen, maar na een tijdje vraag je je af wat je nou eigenlijk met je tijd hebt gedaan. Soms kan het lekker zijn een beetje aan te rommelen, maar vraag jezelf altijd af of je je niet overweldigd en chaotisch voelt.

Met al die ideeën en inspiratie kun je overweldigd raken omdat je niet weet hoe je ze allemaal moet uitvoeren. Je hebt zoveel goede ideeën, maar als je ze allemaal ten uitvoer wil brengen, hoe ga je dit dan doen? Jij mag leren dat omdat je een idee hebt, je het nog niet hoeft uit te voeren. Jij staat open voor alle ideeën en inspiratie, dus het is onrealistisch van jezelf te verlangen dat je ze allemaal de wereld in brengt.

Hoofdpijn, verwarring, zorgen, overweldiging en angst zijn allerlei mentale staten die aangeven dat jouw hoofd centrum niet in alignment is. Dit heeft vaak te maken met teveel denken. Probeer iets te gaan doen om je gedachten stiller te maken en uit je hoofd te komen. We zijn niet gemaakt om teveel te denken. Laat jouw autoriteit beslissen waar jij je op mag focussen en laat de rest los.

Omdat dit centrum open staat voor inspiratie ben je geneigd beslissingen te maken op basis van inspiratie. Pas op dat je niet te snel mee gaat in projecten, programmas of investeringen. Je bent namelijk vatbaar voor marketing en verkooptrucs. Vraag jezelf altijd af of je dit doet omdat je mee gaat in de inspiratie of omdat dit voor jou goed is. Inspiratie kan vaak aanzetten tot actie, dus als je zoveel inspiratie ontvangt van de wereld om je heen, is het belangrijk dat je dit filtert met jouw autoriteit.

In alignment
Voor jou mag de focus liggen op het loslaten van mentale druk. Dit kun je doen door het opschonen van je hoofd door een activiteit, zoals wandelen in de natuur, yoga of mediteren. Probeer te zien dat gedachten niet zijn wie jij bent. Dat jij ze aanschouwt vanuit je bewustzijn dieper in jou. Maar ook dat je de druk misschien hebt overgenomen van anderen of van de wereld. En dat dit helemaal niet relevant is voor jou. In alignment check jij altijd met jouw autoriteit wat goed voor jou is en alle inspiratie, ideeën en vragen die niet goed voelen, laat jij weer los. Je beseft dat je die hebt opgevangen, maar dat dat niet betekent dat je daarop in actie moet komen.

Jouw hoofd centrum kan eindeloos denken. Wanneer je gedachten overal en nergens heen gaan, vraag jezelf af of dit het waard is. Doen deze gedachten er echt toe? Maken ze je gefocust en geïnspireerd of raak je erdoor overweldigd?

Zodra je je beseft dat waarover jij nadenkt eigenlijk niet aan (of van) jou is, kun je het loslaten. Je bent ontworpen je enkel te focussen op de ideeën en oplossingen die goed voelen.

Je voelt feilloos de intenties aan van de ideeën van anderen. Je kan als het ware de gedachten lezen van anderen. Als iemand geen goede intenties met zijn of haar ideeën heeft, heb jij het meteen door. Maar ook als iemand geniale ideeën heeft en interessante vragen stelt zie jij dit direct.

Focus jezelf op wat belangrijk voor jou is. Dit kun je doen door een to do list te maken, wat jou tegelijkertijd structuur geeft. Je wil met je gedachten nog wel eens alle kanten op gaan en je mag dus gerust wat structuur aanbrengen in waar je je aandacht op richt.

Laat jezelf niet meenemen in al die ideeën die in je hoofd opkomen, maar check constant met jouw autoriteit of dit ook de bedoeling voor jou is. Zo eindig je je dagen met een goed gevoel.

Hoofd centrum - Zo kom jij aan inspiratie
Ajna centrum - Zo ga jij om met ideeën

Jij staat open voor verschillende perspectieven

Jouw perspectieven zijn ongelimiteerd. Je bent letterlijk open minded en hebt een bevrijdende manier van naar de wereld kijken. Jij kan meerdere perspectieven tegelijkertijd hebben en anderen begeleiden bij het vormen van hun perspectieven. Je bent ontworpen om geen conclusie te trekken. Een conclusie zou betekenen dat er één waarheid is en jij bent gemaakt te zien dat er altijd meerdere waarheden kunnen zijn.

Omdat je dit centrum ongedefinieerd/open hebt, heb je soms het gevoel dat je de gedachten van anderen kunt lezen. En dit klopt ook, jij staat open om de gedachtengang van anderen op te pikken. Het maakt je heel sympathiek, omdat je de wereld letterlijk door andermans ogen kunt bekijken. Je kunt hun gedachten bijna zien en horen voordat ze het uitspreken. Jij ziet hoe zij zichzelf zien, hoe ze hun situatie aanschouwen en wat hun mening over de wereld is. Dit alles maakt jou een enorm veilig persoon voor hen om mee te praten en ontdoet anderen van de mentale druk die ze voelen. Jij hebt aan een half woord genoeg, want jij weet al wat ze willen zeggen.

Jij zal zelf nooit helemaal zeker zijn. Om zeker te zijn geldt één waarheid en één perspectief. Jij bent niet ontworpen om een enkele waarheid en perspectief te hebben. Om moeiteloos door het leven te bewegen mag jij alles zien als oneindig potentieel en talloze mogelijkheden. Daar hoort bij dat je het soms niet zeker weet. Het is voor jou niet verkeerd om het niet zeker te weten. Het is voor jou juist niet de bedoeling om naar zekerheid op zoek te gaan. Die onzekerheid kan soms wat ongemakkelijk voelen. Je merkt hoe zeker sommige anderen zijn en als je bij hun bent ben je ook net zo zeker als hen. Wanneer je ze dan verlaat, voel je de twijfel al toeslaan en ben je niet meer zo zeker .

Vermijd het om jezelf in twijfel te trekken. Ook al was je net zeker van je zaak, dan hoef je daar niet áltijd zeker van te zijn.

Wanneer je een beslissing neemt, vertrouw er dan op dat je dit met een reden gedaan hebt. Trek jezelf niet in twijfel en vraag je niet af of je wel in de juiste stemming was. Het maakt niet uit of de keuze correct was, het is de keuze die je hebt gemaakt. Het doet je geen goed om te twijfelen en je energie daar aan te verspillen. Dit is waar je nu bent. Pak het aan en ga vooruit in plaats van het herleven van het verleden en spijt hebben.

Uit alignment
Door te zoeken naar zekerheid breng je jouw ongedefinieerde/open ajna centrum volledig uit alignment. Je doet dit door vragen te stellen, in cirkeltjes te denken, te overdenken, te twijfelen en bevestiging te zoeken buiten jezelf. Dit kan al snel overweldigend aanvoelen. Omdat jouw hoofd centrum ook ongedefinieerd/open is (dit moet wel, want jouw ajna is de verbinding naar het hoofd) raak je verstrikt in vragen die er eigenlijk niet toe doen en je voelt je opgejaagd omdat je ze op wilt lossen. Je voelt je verward en gaat op zoek naar het perfecte plan. Alleen het perfecte plan bestaat voor jou niet, omdat je ontworpen bent meerdere perspectieven te zien. Grote kans dus, dat je je plan na een week weer schrapt.

De angsten, beperkte overtuigingen en de perspectieven van anderen zijn voor jou besmettelijk. Wanneer iemand op social media vertelt hoe hij eindelijk een dieet heeft gevonden waardoor hij meer energie heeft, krijg jij het idee dat je ook meer energie moet hebben en ook op zoek moet gaan naar een dieet. Op het moment dat iemand deelt welke beperkte overtuigingen hij of zij heeft, begin je je al af te vragen of jij deze ook hebt. En wanneer iemand een perspectief deelt, zoals bijvoorbeeld “Je moet eerst zelfverzekerd zijn om succesvol te kunnen zijn”, neem je dit aan voor waarheid. De gedachtengangen van anderen neem jij onbewust heel makkelijk over. Jij zoekt naar zekerheid en omdat een ander dit zo zeker deelt, voelt het heel aantrekkelijk voor jou om dit te geloven. Besef je dat jij ze aanschouwt, maar dat je niet in actie hoeft te komen.

Wanneer je teveel in je hoofd bent, teveel overdenkt en probeert tot conclusies te komen, wordt het een chaos in jouw hoofd. Je hopt misschien van idee naar idee, omdat je alles oppikt van de wereld om je heen en alles klinkt als een goed perspectief en een goed idee. Je raakt verstrikt in dingen die er eigenlijk niet toe doen voor jou. Stel jezelf altijd de vraag “Draagt dit perspectief of dit idee echt bij aan mijn persoonlijke groei en ontwikkeling of slaat het eigenlijk nergens op?”.

Je pikt misschien de overtuigingen van anderen op en houd ze vast. Vanuit hier probeer je een sterke mening en overtuiging te creëren die je vervolgens deelt met anderen. Onderliggend aan dit patroon is onzekerheid. Je denkt dat wanneer je anderen kunt overtuigen, je jezelf ook overtuigd. En dat als je maar gewoon de mening van een ander overneemt die heel zeker overkomt, jij ook zeker overkomt.

In alignment
Jij bent in staat meerdere perspectieven tegelijkertijd te hebben. Je krijgt daardoor allerlei ideeën en hebt een mind van overvloed. Je bent ontworpen om open minded e zijn en constant te wisselen van perspectieven, meningen en ideeën. Het kan bij jou niet op. Jij ziet overal

wel de mogelijkheid van in en sluit niets in het leven uit. Het is niet vreemd als jij je beseft dat er oneindig veel waarheden zijn, omdat het afhangt van wie er door de lens kijkt. En omdat er oneindig veel waarheden zijn, is er eigenlijk geen waarheid. Alles ligt open. Wij labelen de dingen als mens, maar vanuit jouw blik zie je dat iedereen een eigen waarheid kiest. En in alignment heb je ook daar geen mening over. Je ziet alleen dat het zo is.

In alignment vertrouw je erop en weet je dat niks de echte waarheid is.
Je bent ook goed in staat je overtuigingen te veranderen, wat jou wel vatbaar voor conditionering maakt als je de overtuigingen van anderen als waarheid aanneemt. Je bent als het ware geabonneerd op de overtuigingen van anderen. Om los te komen hiervan mag je simpelweg het “abonnement”opzeggen.

Anders blijf je deze overtuigingen hervormen, herschrijven en aanpassen zodat ze toch ergens wel goed voelen voor jou en je ze kunt aannemen. Besluit dat je geen enkele overtuiging meer ziet als de absolute waarheid. Besluit dat jij keuzes maakt op basis van jouw autoriteit en open staat voor alle mogelijkheden.

Wanneer je in jouw wijsheid bent kies jij de gedachten en overtuigingen die jouw succes en overvloed ondersteunen. Je herinnert jezelf er continue aan dat niks écht de waarheid is als je merkt dat je weer op zoek gaat naar zekerheid.

Je maakt je niet druk om zekerheid te hebben of om over te komen alsof je alles weet. Jij weet dat je flexibel bent in jouw overtuigingen, dus je hoeft ook niet overtuigd te zijn voordat je een beslissing neemt. Het enige wat jou raad geeft zodat je weet dat het het juiste is, is jouw autoriteit. Verder mag jij het leven met een open mind benaderen en zien hoeveel mogelijkheden er zijn voor jou en iedereen op de wereld.

Ajna centrum - Zo ga jij om met ideeën

Je bent zeker van jouw perspectieven en overtuigingen

Jij ziet de wereld op jouw eigen vaste manier. Jouw perspectief staat aardig vast. Je bent ontworpen om de ideeën en inspiratie die binnenkomen en waarop jouw autoriteit zegt dat dit de bedoeling is, vanuit jouw hoofd centrum te verwerken tot conclusies zodat jij zekerheid hebt. Door dit gevoel van zekerheid creëer jij een eigen sterke mening, jouw eigen perspectieven en geloof jij de dingen die je gelooft.

Jij gelooft namelijk niet zomaar wat een ander vertelt, maar je moet het echt zelf kunnen begrijpen. Jouw hersenen doen het werk om jouw geloofssysteem op te zetten. Niets van buitenaf neem jij zomaar aan en dit is ook het punt waarop dit centrum geconditioneerd kan zijn. Jij kunt dingen zijn gaan geloven vanuit schaarste, vanuit schaamte, vanuit negativiteit over jezelf en de wereld en het kost veel moeite dit open te breken. Het is daarom belangrijk dat jij zelf weer gaat geloven in een andere waarheid. Jij absorbeert geen woorden en meningen van buitenaf, dus deze verwerking gebeurt binnenin jouw hersenen.

Omdat jij zo zeker bent maak je daarmee impact op de mensen om je heen. Jij kunt ze dingen op jouw manier laten zien door ze te vertellen wat jouw conclusies zijn. Het is daarom belangrijk dat wat jij gelooft jou liefdevol en positief ondersteund. Dat wat je gelooft jouw succes ondersteund en jou niet tegenhoudt en beperkt om te groeien.

Wanneer je iets gelooft, wees je dan bewust van de kracht die dit heeft. Ze hebben veel impact op je. En op de mensen om je heen. Kies wat jij gelooft op basis van de positieve invloed die het op jou en de mensen om je heen heeft. Misschien zie je vaak beperkingen, probeer dan juist mogelijkheden te gaan zien. Kijk naar de beperkingen en ga jezelf overtuigen van het tegenovergestelde.

Uit alignment
Het grootste thema is voor ieder centrum wanneer het niet in alignment is, is angst. Met een gedefinieerd ajna centrum ben je ontworpen zeker te zijn en een uniek perspectief te hebben. Een schaduwkant hiervan kan zijn dat je twijfelt of je deze zekerheid en perspectieven wel kan delen met anderen. Je bent bang dat anderen het niet zo zien als jij. Je bent bang dat anderen denken dat je op een rare manier denkt. Misschien houd je daarom jouw ware perspectieven en meningen wel voor je en deel je alleen waarvan je weet dat het veilig is om te delen, ook al zijn dit niet jouw eigen perspectieven. Het voelt alsof het geen zin heeft om jouw eigen perspectieven en meningen te delen, want je hebt het gevoel dat anderen je toch niet begrijpen of op je zitten te wachten.

Aan de andere kant kun je overcompenseren als mensen je niet lijken te begrijpen. Dit uit zich in het extra hard werken om je punt duidelijk te maken en anderen proberen te overtuigen het ook zo te zien als jij. Dit kan overkomen alsof jij anderen veroordeelt en niet ziet dat anderen een andere mening kunnen hebben. Je bent dan niet in staat een gewoon gesprek te voeren, maar komt dominant over.

Wat je mag onthouden is dat jij je perspectieven, geloofsovertuigingen, ideeën en conclusies mag delen wanneer je je daartoe uitgenodigd voelt. Zo bescherm je je eigen energie, zodat je anderen niet hoeft te overtuigen. De mensen die open staan voor jouw perspectieven willen jou begrijpen en willen weten wat jouw conclusies zijn. Jij hebt namelijk een portaal naar heel specifieke kennis over de wereld. Niet iedereen staat daar voor open. Veroordeel dat niet. Zolang jouw perspectieven gegrond zijn in dienstbaarheid en liefde voor jezelf en anderen, zul je jouw conclusies met heel veel mensen kunnen delen of zullen zij dit bij jou oppikken en overnemen.

In alignment
In jouw wijsheid heb je goede intenties wanneer je een mening vormt en deze deelt. Je vormt jouw meningen als dienst naar de wereld om je heen en deelt jouw wijsheid wanneer daarom gevraagd wordt zodat jij zeker weet dat het gewaardeerd en geaccepteerd wordt.

Jij weet ook dat niet één waarheid is, dus dat ondanks jouw goede intenties er ook mensen zijn die niet jouw mening delen.

Jij serveert zekerheid aan de wereld. Jij deelt jouw perspectieven met zekerheid en zelfverzekerdheid zodat anderen deze over kunnen nemen om te groeien. Je hebt een krachtige overtuiging waarvan anderen de goede intenties en noodzaak van de informatie voelen. Je hoeft alleen maar jouw eigen meningen en perspectieven te delen. Je hoeft niets te verzinnen of mooier te maken. Zolang jouw intentie is om anderen te helpen en jezelf daardoor ook te helpen, wil de wereld heel graag weten wat jij te delen hebt.

Je onderzoekt gedachtengangen en onderzoekt alles om nieuwe perspectieven te ontdekken waar anderen mee gediend zijn. Je kunt op een waardevolle manier anderen onderwijzen omdat jij zelf zo goed begrijpt waar je het over hebt. Je laat anderen door jouw perspectief meekijken. Je geeft ze het gevoel dat je ze met liefde alles wilt laten zien wat jij ziet. Je bent ontworpen succesvol te zijn door het delen van jouw ideeën. Dit is onvermijdelijk wanneer je zelf liefdevolle en positieve dingen gelooft over jezelf en de wereld.

Als je nog niet op het punt bent dat je liefdevol en positief denkt over jezelf, ga dan eens na waarom dit de waarheid is geworden. En is dit wel de waarheid? Ga eens goed kijken naar wat je bent gaan geloven en ga op zoek naar de barsten. Iedere barst betekent dat die waarheid eigenlijk niet zo waar is. Hoe meer barsten je vind, hoe meer jij jouw geloof bijstelt. En hoe meer je ‘m bijstelt, hoe positiever jouw nieuwe geloof is. Je bent perfect ontworpen. Je bent ontworpen liefdevol en positief te denken over jezelf en de wereld, want jij bent liefde. Dat is wie jij in de kern bent. Haal die kern weer naar boven en transformeer jouw leven en het leven van anderen met jouw geweldige perspectieven.

Keel centrum - Jouw sterkste communicatiestijl

Jouw communicatie is een waardevolle toevoeging

Jij hebt een vloeiende vorm van communiceren. Je hebt de gave om jouw taal aan te passen aan de ontvangers en de omgeving. Misschien merk je zelfs dat jouw spreekstijl en accent zich aanpast aan degene met wie je communiceert en de omgeving waar je dan bent. Je weet altijd het juiste te zeggen op het juiste moment. Met jou verlopen gesprekken doorgaans heel prettig en soepel.

Je vindt het niet erg om stil te zijn en wacht graag af tot je voelt dat anderen willen weten wat jouw inzichten zijn. Jij forceert jouw communicatie niet, omdat je op gevoel communiceert. Wanneer je voelt dat jouw woorden nodig zijn, spreek je. De heldere woorden komen dan als vanzelf naar buiten.

Het kunnen aanpassen van jouw toon en taal maakt je een goede leraar, coach of marketeer. Je voelt onbewust aan welke energie en woorden er nodig zijn, zodat de informatie binnenkomt. Je past je onbewust aan en deelt jouw informatie op de golflengte van jouw publiek. Jij forceert het gesprek niet, maar blijft in contact met je gevoel en communiceert wat goed, liefdevol en dienstbaar voelt op dat moment. Op het moment dat je bang zou zijn dat jouw communicatie niet goed genoeg is, ben je niet in staat met de flow van het gesprek mee te gaan.

Dit centrum is een portaal om hogere dimensies via jou in de wereld te brengen. Jouw open keel centrum staat open om de communicatie die nodig is te manifesteren in de werkelijkheid. Wanneer je dit toestaat ben je werkelijk een brug tussen het universum en onze planeet. Dit uit jij bijvoorbeeld door te zingen, gedichten te schrijven of inspirerende berichtjes te plaatsen op social media.

Uit alignment

Je kunt de angst hebben om niet gezien en gehoord te worden. Je overcompenseert dit door de aandacht te trekken waar je zo naar verlangt. Je praat door anderen heen, je onderbreekt anderen in hun gesprek en valt ze in de rede. Je valt gesprekken binnen waar je geen onderdeel van bent, zodat de aandacht naar jou verschuift.

Je denkt dat hoe opvallender je je gedraagt, des te beter anderen jou zien en horen. Je kunt een druk voelen in jezelf om dit te doen. Je denkt dat het misschien nodig is jezelf zo te overschreeuwen, maar dit is gebaseerd op angst. Jij bent ontworpen aan te voelen wat er nodig is aan communicatie en vanuit gemak vloeiend te communiceren.

Jouw social media gebruik kan wat teveel zijn, omdat je dit heel belangrijk vindt en veel tijd aan besteed. Op die manier kun je aan de getallen letterlijk meten hoeveel aandacht je krijgt. Vertrouw erop dat je geen aandacht hoeft te trekken, maar dat wanneer je observeert en wacht tot je voelt dat er iets is wat goed voelt om te delen, de juiste aandacht naar je toe komt.

Je kunt jezelf te stil houden. Vaak komt dit nadat je lange tijd hebt geprobeerd de aandacht te krijgen door jouw communicatie te forceren. Je trekt nu jouw stem in twijfel en je hebt het idee dat je het niet eens hoeft te proberen om je uit te spreken. Je denkt dat je toch geen aandacht zult krijgen. Je verstopt je misschien wel voor anderen en probeert niet gezien te worden. Je voelt je er niet comfortabel bij om gezien en gehoord te worden, omdat je denkt dat wat je communiceert geen waarde heeft. Misschien vertel je anderen niet eens over belangrijke gebeurtenissen in je leven en houd je jezelf erg op de achtergrond.

In alignment
Vanuit een observerende energie wacht jij tot het juist voelt voor jou om te communiceren. Je observeert taal, woorden, toon en tempo. Je pikt werkelijk alle energie onbewust op, zodat jij je op de perfecte manier in de conversatie kan mengen als de tijd rijp is. Vanuit deze energie hangen mensen aan jouw lippen als jij iets vertelt.

Het voelt goed om stil te zijn. Dit is geen geforceerde stilte vanuit angst, maar een kalmte en rust. Je voelt geen druk om te spreken en je forceert geen aandacht door zomaar te praten. Jij zegt alleen wat nodig is voor de ontvanger. Je staat jouw stem toe om zich aan te passen aan de ontvangers en de omgeving en verandert gemakkelijk jouw toon, taal en woorden zodat ze matchen met jouw publiek.

Probeer jouw gesprekken niet te plannen, zoals bijvoorbeeld tijdens een presentatie. Jij bent ontworpen te zeggen wat er op het moment in je opkomt en met houvast rem je je creativiteit af. Laat de controle een beetje los en laat jouw spontaniteit naar boven komen. Je zult zien dat je precies zegt wat op dat moment nodig is.

Je forceert jouw communicatie niet en wanneer je de druk voelt om te spreken, tel je even tot tien en vraag jezelf af af of wat je wilt zeggen echt nodig is. Je bent ontworpen om alleen te spreken wanneer je je geroepen voelt bij te dragen. Je weet dat je je niet onnodig stil hoeft te houden, maar vraagt jezelf altijd af of wat je gaat zeggen gehoord moet worden. Jij zegt bijna nooit iets oppervlakkigs. Wat je overbrengt komt vanuit dienstbaarheid en is belangrijk voor jou en de ontvangers.

Keel centrum - Jouw sterkste communicatiestijl

Jij maakt grote impact met jouw communicatie

Jij spreekt je op een vaste manier uit waarmee je impact maakt op de wereld om je heen. Omdat dit het enige centrum is waarmee je jouw binnenwereld naar buiten brengt, nemen we de gates door. De gates (of poorten) zijn de nummertjes die je ziet in het keel centrum. De nummers die bij jou ingekleurd zijn, zijn gedefinieerd. Dit kan zijn omdat ze een kanaal vormen of omdat ze op zichzelf geactiveerd zijn. Dat maakt voor nu niet uit. Dit zijn de verschillende stemmen in het keel centrum en afhankelijk van welke gate(s) jij hebt, is dit hoe jij jouw boodschap het sterkst overbrengt op jezelf en anderen:

Gate 62: Ik denk
Gate 23: Ik weet
Gate 56: Ik geloof
Gate 35: Ik voel
Gate 12: Ik kan proberen Gate 45: Ik heb

Gate 33: Ik herinner
Gate 8: Ik kan bijdragen
Gate 31: Ik leid
Gate 20: Ik ben
Gate 16: Ik identificeer me met (als dit een kanaal vormt)/Ik experimenteer (als dit geen kanaal vormt, maar alleen een gedefinieerde gate is)

Op deze manier druk jij je het beste uit en creëer jij veranderingen in de wereld. En ook creëer je met deze toon veranderingen bij jezelf. Wanneer jij affirmaties maakt, gebruik dan de gedefinieerde gates in jouw keel. Dit is hoe jij specifiek ontworpen bent te manifesteren.

Je bent ontworpen gemakkelijk te communiceren. Je trekt als vanzelf publiek naar je toe, vertelt boeiende verhalen, kan een gesprek domineren en geeft anderen kracht met de woorden die jij kiest.

Jouw energie bundelt zich in de woorden die jij gebruikt waardoor jouw communicatie heel sterk is. Jouw woorden zijn geladen met een rijke en volle energie die emoties, intenties, kracht en belangrijke berichten bevatten voor de ontvangers.

Met jouw gedefinieerde keel centrum trek je de aandacht van de wereld om je heen. Je merkt misschien dat dit op een consistente manier gebeurt. Jouw woorden zijn boeiend en betoverend voor anderen en daardoor voelen ze zich tot jouw communicatie aangetrokken.

Uit alignment
De twee manieren waarop jouw gedefinieerde keel centrum uit alignment kan zijn, is door bang te zijn om niet gehoord te worden of stil te blijven omdat je bang bent teveel te zijn.

Je kunt dominant communiceren wanneer je bang bent niet gehoord te worden. Je vertelt onnodige dingen en bent bang dat als je niet continue van jezelf laat horen, anderen je vergeten. Of je domineert een gesprek, omdat je denkt dat je anders geen aandacht krijgt. Je trekt eigenlijk continue de aandacht met jouw communicatie, omdat je bang bent anders helemaal geen aandacht te krijgen. Je kunt zelfs af en toe door mensen heen praten of ze niet uit laten praten. Onderliggend hieraan ligt een angst niet gezien en gehoord te worden.

Onderdrukking van jouw stem is de andere schaduwkant. Je bijt misschien je tong er soms af of houdt jezelf in. Ook dit is gebaseerd op angst. Je bent bang iets verkeerds te zeggen of dat jouw woorden een ander pijn doen. Je bent eigenlijk dus bang dat jouw woorden teveel zijn, dus je houdt ze in. Je kunt hier zelfs lichamelijke klachten aan jouw keel van krijgen, zoals regelmatig keelpijn of een terugkerende hoest en luchtwegproblemen. Je houdt alle energie binnen die door jouw keel centrum naar buiten wil. Je bent ontworpen om dit op consistente manier naar buiten te laten.

In alignment
Wanneer je in jouw wijsheid bent, spreek je met goede intenties en laat jij je stem impact maken op jezelf en anderen. Je zet jouw communicatie in om dienstbaar te zijn aan de wereld en wat je zegt komt vanuit liefde. Je weet dat jij iets belangrijks te zeggen hebt, maar domineert het gesprek niet. Je hebt respect voor anderen en wat zij te zeggen hebben, maar houd je niet in om jouw bijdrage te leveren.

Omdat jij ontworpen bent om met jouw communicatie een bijdrage te leveren, kun jij goed voor anderen opkomen. Zeker als je ziet dat iemand ongelijk behandeld wordt of je ziet een andere oneerlijke situatie kun jij veel impact maken met jouw krachtige woorden. Check bij jouw autoriteit of het goed is voor jou om hierover te communiceren.

Je trekt aandacht naar je toe met de goede intenties die achter jouw woorden zitten. De energie is voelbaar voor anderen. Je wordt gezien en dat vind je prima, want jij weet dat wat je zegt van dienst kan zijn voor wie ervoor openstaat. Met jouw inspirerende woorden zet je jezelf en anderen aan tot actie. Je voelt je comfortabel bij de aandacht die je krijgt, want je weet dat jij hier bent om mensen een breder perspectief te bieden. Je bent dapper en authentiek en deelt jouw verhaal om anderen te entertainen en te onderwijzen.

Het gaat er niet om wát je doet, het gaat erom hoe je het doet. Wees je bewust van de kracht van jouw stem. Laat het krachtig, liefdevol en dienstbaar zijn, maar laat het daarna over aan anderen of je woorden ook impact hebben gemaakt. De juiste mensen zullen altijd aangetrokken worden door jouw woorden.

G centrum - Jouw identiteit, zelfliefde en richting in het leven

Alle verschillende versies van jou maken je wie jij bent

Jij bent niet beperkt tot het spelen van één rol in dit leven. Je past je moeiteloos aan aan de mensen om je heen en de omgeving waar je bent. Iedere fase in jouw leven kan weer een andere versie van jou vragen. Je bent een sociale kameleon die vloeiend overgaat van de ene versie naar de andere versie van zichzelf. En al deze versies zijn wie jij bent.

Soms heb je misschien het gevoel dat je alle kanten op gaat. Deze week presenteer je jezelf bijvoorbeeld als zakelijk, de volgende week als casual. Of bij die ene persoon ben je altijd succesvol en bij een ander persoon ben je juist een persoon die het allemaal nog aan het uitvogelen is. En zo kun je allerlei karakters aannemen, afhankelijk van waar en met wie je bent. Je speelt al deze verschillende rollen en hebt eigenlijk niet echt een idee wie je nou écht bent. En dat is juist jouw gave. Je bent het namelijk allemaal en je mag zelf uitmaken welke rol je wanneer wilt vervullen.

Al die verschillende rollen kunnen verwarring veroorzaken wanneer je de verschillende mensen en groepen in jouw leven probeert samen te brengen. De rol die je vertolkt bij de ene, past misschien niet bij de rol die je bij de ander belichaamt. Hierdoor raak je zelf verward wie je op dat moment nou moet zijn. Het hoeft daarom niet altijd goed te zijn voor jou om de groepen en mensen in jouw leven samen te brengen.

Jezelf omschrijven is lastig als je zo vloeiend bent in je identiteit. Je houdt je misschien vast aan jouw Human Design blauwdruk of aan persoonlijkheidstests. Dat is voor jou niet verkeerd, omdat je zo jezelf beter leert begrijpen.

Ook al heb je geen duidelijk idee over wie jij bent, betekent dit niet dat anderen niet van jou kunnen houden. Wellicht vraag je jezelf soms af of er van jou gehouden kan worden voor wie jij bent. Misschien vind je het zelf makkelijker voor te stellen dat anderen houden van wat jij voor ze doet en teweeg brengt en dit is niet verkeerd. Dit is hoe jij jezelf ziet. Je ziet al die rollen, maar een helder beeld van wie je echt bent is wat lastiger te omschrijven.

Je weet zelf met welke intentie jij een rol aanneemt en door je op die intenties te focussen kun je beter inzien dat jij zeker iemand bent waar mensen veel van houden.

Zorg ervoor dat jouw huis goed voelt. Creëer een sfeer waar je kunt ontspannen en geef je zintuigen waar ze om vragen. Vanuit een omgeving waar jij je prettig voelt, trek jij de dingen, mensen en situaties aan waar je naar verlangt. Een omgeving heeft een enorme impact op jou, want als het niet goed voelt, functioneer jij niet zoals jij kan. Dit kan gaan om de aankleding van jouw huis, maar ook de plek of zelfs of het opgeruimd is of niet. Het Hearth Math Institute in Amerika heeft de elektromagnetische energie en het elektromagnetische veld in het gebied van jouw hart bestudeerd. Zij hebben ontdekt dat het hart energie creëert waar jij dingen mee aantrekt. Het is door hen wetenschappelijk bewezen dat het hart magnetisch is en jij jouw werkelijkheid creëert door wat er leeft in jouw hart. Jij trekt aan waar je naar verlangt, wanneer jij in de juiste omgeving bent. Dit is extreem belangrijk voor jou, omdat in een incorrecte omgeving je vanuit de verkeerde frequentie aan het aantrekken bent. Buiten dat jij het heel goed aanvoelt, kun je het checken of je diep adem kunt halen, want dit centrum zit in je borstkas. Dat is ook de plek waar je de spanning kunt voelen als dit centrum uit alignment is. Als je gemakkelijk kunt ademhalen, ben je op de goede plek.

Plan niet te ver vooruit. Het leven ontvouwt zich voor jou terwijl je het leeft. Korte termijn doelen zijn te overzien, maar wanneer je een vijfjaren plan probeert op te stellen, loop je waarschijnlijk vast. Je bent niet ontworpen te weten welke richting je op wilt. We verwachten dit vaak van onszelf, maar hoe mooi is het om je richting bij te stellen wanneer een betere richting voorbij komt?Het is goed om dromen en verlangens te hebben, maar houd je hart open voor de mogelijkheden die verschijnen tijdens het leven.

Uit alignment
Je bent misschien hard op zoek naar wie je nou bent. En omdat je er geen grip op krijgt, vraag je je misschien af wat er mis met je is. Je denkt dat er een label moet zijn voor jou en dat je deze niet kunt vinden, maakt je wanhopig. Onthoudt dat ‘wie jij bent’. Je verandert misschien regelmatig de bio van jouw social media. Of jouw kledingstijl verandert om de zoveel tijd. Dat is wie jij bent. Jij bent al die verschillende versies en je hoeft jezelf dus niet te labelen als één vaste versie.

Uit alignment kan je het idee hebben dat niemand ooit van je zal houden omdat je niks bent om van te houden. Om je heen zie je allerlei mensen die zo goed weten wie ze zelf zijn (denk je) en jij hebt geen idee wie je nou bent of moet zijn. Je sluit jezelf af, haat jezelf, bekritiseerd jezelf en hebt een slecht zelfbeeld. Je voelt je hopeloos. Je denkt dat er op geen enkele manier van jou gehouden kan worden, dus je doet ook geen moeite om te bewijzen dat het wel zeker het geval is. “Laat maar zitten”, denk je, “dan blijf ik wel alleen.”

Een andere schaduwkant is anderen proberen te overtuigen dat je echt een geweldig persoon bent. Je denkt dat wanneer je ze laat zien wat je allemaal kan of wat je voor ze doet, ze van je gaan houden. Je kunt volledig over jouw eigen grenzen heengaan, omdat je het gevoel hebt dat ze anders niet zien wat een mooi persoon je bent. Als je maar hard genoeg je best doet, gaan mensen vast van jou houden.

In alignment
In alignment laat jij anderen van je houden, omdat je dit verdient. Misschien voelt het af en toe niet zo voor jou, maar in alignment weet jij dat het zo is. Je bent iemand die liefde verdient en je bent iemand waar van gehouden wordt. Je probeert geen liefde te winnen door dingen te doen die niet goed voelen en je weet dat je geliefd wordt om wie jij bent, niet om wat jij doet.

Jij focust je meer op het nu, dan op de lange termijn. Je bent in staat te voelen of de omgeving, de rol en de mensen nu correct voor je zijn of niet. Omdat je dit alleen maar in het huidige moment kunt voelen, kun je niet te ver vooruit plannen. Je bent ontworpen met het leven mee te bewegen en open te zijn in de richting die het opgaat.

Jij zoekt niet naar een vaste identiteit. Je weet dat je daarin wisselt en je aanpast aan de mensen en omgeving. Je bent ontworpen om diverse rollen aan te nemen, maar stelt grenzen zodat je nooit een rol speelt die niet goed voelt. Je weet dat jij meer bent dan één vaste rol en je in dit leven vele rollen mag vervullen, omdat dit van jou wordt gevraagd. Wanneer je jezelf moet omschrijven, bijvoorbeeld voor een sollicitatiebrief of een “over mij” pagina op een website, schroom je niet om hulp te vragen. Anderen weten jou vaak beter te omschrijven dan jijzelf.

Je houdt niet vast aan relaties of werk om een gevoel van zekerheid te hebben. Wat je doet en met wie je omgaat, moet goed voelen. En dit kan verschillen per fase waar je in zit. Alleen jij kan beoordelen of iets goed voelt. Geef jezelf toestemming los te laten wat niet langer correct voor jou voelt.

G centrum - Jouw identiteit, zelfliefde en richting in het leven

Jij weet wie je bent en waar je heen wilt in het leven

Je toont jezelf altijd als dezelfde persoon en neemt dezelfde houding aan waar je ook bent. Eigenlijk overal waar je bent en met wie je ook bent, ben jij dezelfde persoon. Je bent ontworpen te weten waar je naartoe wilt in het leven en je voelt dat dit aan je trekt. Ook al ziet je leven er iedere fase anders uit en veranderen je wensen en plannen, de richting waar je heen wilt en die jij voor je ziet, blijft constant.

De relatie met jezelf en het beeld wat jij van jezelf hebt zijn belangrijk, want dit is het centrum van jouw hart en zelfliefde. Hoe jij jezelf ziet, is hoe je overkomt. Probeer de versie van jezelf te belichamen die het leven heeft waar je naar verlangt. Zo verander jij jouw energie om het leven aan te trekken waar je van droomt. Het Hearth Math Institute in Amerika heeft de elektromagnetische energie en het elektromagnetische veld in het gebied van jouw hart bestudeerd. Zij hebben ontdekt dat het hart energie creëert waar jij dingen mee aantrekt. Het is door hen wetenschappelijk bewezen dat het hart magnetisch is en jij jouw werkelijkheid creëert door wat er leeft in jouw hart. Jij trekt aan waar je naar verlangt, wanneer dit in lijn is met wie jij nu bent.

Je bent ontworpen om je geliefd te voelen door anderen voor wie je echt bent; jouw authentieke zelf. Zij bewonderen die authenticiteit en je geeft ze daarmee het voorbeeld hoe zij ook van zichzelf mogen houden. Je bent ontworpen om je veilig te voelen om jezelf uit te drukken en te delen wie jij bent.

Echt van jezelf houden is het allerbelangrijkst voor jou. En jouw identiteit speelt daarin een grote rol. In jouw wijsheid ben je volledig authentiek en weet je dat jij juist daarom zo geliefd bent. In deze ‘staat’ ben je een magneet voor al jouw verlangens.

Je mag eerst aan jezelf werken, voordat je met de buitenwereld aan de slag gaat. Je moet echt intens van jezelf houden voordat je ontvangt wat voor jou voorbestemd is. Vind uit wie je echt bent. Wat is jouw echte identiteit? En accepteer jezelf volledig, je bent perfect ontworpen en daar mag je op vertrouwen.

Als je daar nog niet bent, mag je de volgende reis afleggen:
Voel liefde voor wie jij bent, de kracht die in je zit, hoe je jezelf uitdrukt, je verleden, jouw spirituele verbinding, jouw lichaam, hoe jij ontvangt en de impact die jij voelt dat je mag maken. Dat is misschien in eerste instantie veel, maar begin waar jij je goed bij voelt. Het hoeft niet perfect, iedere stap richting meer liefde voor jezelf is er weer één. De “stiekeme” verlangens en wensen die je misschien hebt: dat is de bedoeling voor jou. Je hebt jouw dromen niet voor niets. Die zijn namelijk voor iedereen anders. Het is de bedoeling dat jij die dromen aan gaat trekken in jouw leven door de liefde die jij voor jezelf hebt.

Wanneer je je diepste, authentieke identiteit belichaamt is jouw energie enorm krachtig en trekt alles naar je toe wat bij jou hoort en waar je naar verlangt.

We denken vaak dat om iets te belichamen we iets moeten vastgrijpen en uitrekken om onszelf naar een volgend niveau te tillen. Maar het tegenovergestelde is waar. Je mag je energie juist laten zakken, diep naar binnen, naar wie je in de kern bent. Daar mag je jezelf sterk maken. Laat de ruis van de omgeving wegvallen. Het helpt misschien om te mediteren, te journallen, te wandelen in de natuur of iets anders te doen waar het stil wordt in jouw hoofd om contact te leggen met jouw hart en ware zelf.

Uit alignment
Uit alignment werkt jouw hart net zo magnetisch als in alignment, alleen trek je nu minder leuke dingen, mensen en situaties aan. Deze trek je aan omdat je ze nodig hebt om terug te komen in alignment. De uitdaging hier is dat veel mensen niet doorhebben dat dit lessen zijn en een kans geeft om te groeien. Wanneer je niet gelooft dat jij meer verdient en wanneer je niet van jezelf houdt, blijf je dingen aantrekken om je te leren dat het anders mag. Ben je dan nu verantwoordelijk voor alle tegenslagen die je hebt meegemaakt? Nee, dat geloof ik niet. Human Design laat zien hoe jij jouw hoogst mogelijke potentieel behaalt en hoe jij bedoeld bent. Jouw levensloop is iets waar je mee te maken hebt, maar hoe je dit oppakt, transformeert en jouw hoogste potentieel belichaamt heb je zelf in de hand.

Een schaduwkant van jouw G centrum is de angst om teveel te zijn. Je bent bang niet geliefd te worden om wie je echt bent en je verstopt jezelf of je verontschuldigt jezelf voor wie je bent. Je denkt dat mensen niet van je houden om wie je bent. Om die reden laat je niemand toe. Je kunt ook een ander imiteren en denken dat als je op die manier bent, mensen wel van je zullen houden. Vergis je niet, dit is een hele donkere energie. Je schaamt je voor wie jij echt bent en trekt je muren op. Wat je waarschijnlijk vervolgens ervaart is eenzaamheid en een verlangen om geliefd te worden.

Ik wil je vragen deze schaduw aan te gaan en op zoek te gaan naar manieren waarop je van jezelf kan houden. Pas als je van jezelf houdt sta je anderen ook toe van je te houden. Je moet daarin zelf voorgaan.

Hoe jouw G centrum ook uit alignment kan zijn is door anderen proberen te bewijzen dat je het waard bent om van te houden. Het kan zich uiten als liegen over wie je bent en proberen iets te zijn wat je niet bent. Je bent jezelf continue aan het vergelijken met anderen en in ieder ander zie je wel iets wat je probeert over te nemen. Het gevolg is dat er weinig overblijft van de echte jij. Je zult je nooit gelukkig voelen op deze manier en ook niets aantrekken waar je naar verlangt. Jouw leven vraagt om de ware, authentieke versie van jezelf. Zonder twijfels, zonder je in te houden, maar te staan voor wie jij bent.

Je gaat voor bepaalde doelen en komt er vervolgens achter dat dit helemaal niet jouw eigen droom was, maar de wens van je ouders of anderen waar jij tegenop kijkt. Je hebt je aan laten praten dat je iemand anders bent, of iemand anders moet zijn, en er dan pas echt van jou gehouden kan worden. Of misschien weet jij wel wie je echt bent, maar ben je bang dat anderen dat niet accepteren. Door een identiteit aan te nemen die niet voelt als die van jou, wordt je juist niet geaccepteerd. Het is voelbaar voor anderen als jij je anders voor doet.

In alignment
Jij weet wie je bent en je vindt het heerlijk om jezelf te zijn. Je vertrouwt jezelf en maakt beslissingen die passen bij wie je bent. Je blijft jezelf ontwikkelen en bouwen aan een betere versie van jezelf, maar de

Je groeit in steeds betere en liefdevollere versies van jezelf, maar de basis van jou blijft hetzelfde. Je weet dat je hiermee als gevolg ook de mensen en situaties aantrekt die ook van jou houden en je volledig accepteren zoals je bent.

Je hebt een gezonde relatie met je lichaam en geeft het de beweging en voeding die het nodig heeft. Je weet dat jouw lichaam het voertuig is waarmee jij de liefde in jou kan verspreiden naar de buitenwereld en verzorgt het goed.

Je drukt jezelf op jouw authentieke manier uit. De meeste authentieke manier van jezelf uitdrukken is de manier die voelt als een opluchting en thuiskomen bij jezelf. Dit kan ook heel helend zijn voor het innerlijke kind in jou. Eindelijk mag de ware jij naar buiten komen. Dit is de bedoeling van jou. Je bent ontworpen om die pure, echte versie van jezelf met de wereld te delen. Je voelt geen schaamte rondom het uitdrukken van jezelf. Je hebt altijd liefdevolle intenties en bent anderen van dienst.

Je weet dat je krachtig bent en impact maakt in het leven van anderen door de gave die je hebt. Het is heel inspirerend voor anderen om iemand te ervaren die echt zichzelf is. Iedereen is op zoek naar liefde en dit begint altijd bij liefde voor jezelf. Jij bent hierin het voorbeeld waar anderen zo naar verlangen, maar ook voelen ze zich door jou geliefd voor wie ze zijn. Jij bent op je best wanneer je zonder voorwaarden liefde uitstraalt.

Jouw G centrum heeft een continue liefdevolle verbinding met spiritualiteit. Hoe dit zich ook uit, dit is belangrijk voor je. Dit kan meditatie zijn, yoga, wandelen, sporten, schrijven, of welke activiteit voor jou goed voelt. Jij mag je bewust verbinden met de ongelimiteerde bron van liefde. Weet dat jij een krachtig kanaal hiervoor bent. Buiten dat jij veel liefde voor jezelf mag voelen, ben je ook hier om jouw liefde te delen met de mensen om je heen.

Sta anderen toe aan jou terug te geven. Ontvang complimenten, liefde en hulp zonder dat je je schuldig voelt.

Ego centrum - Jouw eigenwaarde, motivatie en doorzettingsvermogen

Jij hoeft je waarde niet te bewijzen en mag je verlangens naar je toe laten vloeien

Met een open ego centrum heb je geen constant doorzettingsvermogen en ben je niet ontworpen dingen gedaan te krijgen op basis van motivatie. Jouw verlangens wisselen en veranderen samen met jouw eigenwaarde. Die kan namelijk nog wel eens wisselen en soms voel je je zelfs gewoon niet zoveel waard. Maar je bent wél veel waard, gewoon omdat jij jij bent. Met al je gaves en wijsheden en alles wat jij te bieden hebt.

Het bereiken van jouw verlangens komt niet naar je toe als je jezelf forceert en doorzet wanneer het niet goed voelt. Je bent ontworpen om je verlangens als vanzelf naar je toe te laten komen. Om niet anders te verwachten, dan dat je ze ontvangt.

Wees bedachtzaam dat je alleen beloften doet waarvan jouw strategie en autoriteit aangeven dat ze goed voor je zijn. Wanneer je beloften doet om je waarde te bewijzen, eindig je hoogstwaarschijnlijk met een gevoel van falen. Simpelweg omdat het moeite kost je aan die beloften te houden. Met jouw open ego centrum kan het tot een burn out leiden wanneer je met doorzettingsvermogen probeert beloften waar te maken. Maak daarom alleen afspraken wanneer ze goed voelen en stel je beloften bij wanneer je merkt dat je ze niet waar kan maken. Geef jezelf die toestemming zodat je het leven kan laten stromen zoals het voor jou bedoeld is.

Je hebt misschien het idee dat je geluk en succes niet waard bent omdat je het moeilijk vindt discipline te hebben. Je bent ontworpen om juist zonder het gevoel dat je door moet zetten alles naar je toe te laten komen waar je naar verlangt.

Uit alignment
Als jouw open ego centrum uit alignment is kan het jou veel schade aanrichten. Je kunt wanhopig en heftig jouw waarde proberen te bewijzen. Vanuit deze wanhoop kun je je van alles op je hals halen, zodat je je kunt bewijzen aan anderen én jezelf. Je kunt een succesvol bedrijf opstarten, zodat je op verjaardagen kunt vertellen dat je veel geld verdient.

Of je kunt een moeilijke studie halen, zodat je kunt bewijzen dat je slim bent. En net zo goed geloof jij ook zelf pas dat je succesvol of slim bent, als je dat bedrijf of die studie of wat dan ook kunt afvinken. Je hangt jouw waarde op aan de imposante resultaten die je behaalt.

Je kunt wanhopig worden omdat je anderen constant wilt bewijzen hoeveel je waard bent. Dit kan op vele manieren. Je doet bijvoorbeeld beloften waar je vervolgens op leeg loopt. Of je durft de prijzen van jouw producten niet te hoog te doen, omdat je zelf ook twijfelt of dat het wel waard is. Je laat anderen over je heen lopen, omdat je het gevoel hebt dat zij beter (en dus meer waard) zijn dan jij.

Je zoekt naar een gevoel van het waard zijn en goed genoeg zijn, dus dit wil je laten zien vanuit de acties die je neemt. In deze wereld is het altijd als krachtig gezien als je een doorzetter bent, als je competitief bent en doet wat nodig is om de beste te zijn. Zo kon je bewijzen dat je veel waard bent en verdient wat je hebt ontvangen. Deze energie is giftig voor jou. Met het ego centrum op de plek van het hart, is dit misschien wel de reden voor zoveel hartaandoeningen. Een ongedefinieerd/open ego centrum heeft geen constante toegang tot doorzettingsvermogen. Jouw hart kan het niet volhouden als je je continue probeert te bewijzen en gaat letterlijk kapot van de stress die het dan heeft. Aan al deze acties ligt ten grondslag dat je zelf vindt dat je anders niets waard bent of dat je anders niet goed genoeg bent.

Jouw waarde ophangen aan je acties heeft vaak te maken met de angst om te verliezen. Als je verliest, zou je minder waard zijn dan anderen. Als je verliest, heb je niet genoeg doorgezet. Als je verliest, ontbrak het je aan motivatie. Vraag jezelf af of je jezelf probeert te bewijzen. En waarom? Je hebt namelijk niets te bewijzen. De waarheid is dat je van grote waarde bent, omdat je precies bent zoals je bent. Laat eventuele bewijsdrang los en koppel jouw waarde los van jouw acties en koppel het vast aan wie jij bent als persoon.

Je kunt getriggerd raken door anderen wanneer ze je (lijken te) behandelen alsof je niets waard bent. Op zo’n moment ga je nog harder je best doen om jouw waarde te bewijzen of je kruipt juist in je schulp en denkt dat je inderdaad weinig waard bent.

Je kunt jezelf ook onderdrukken met gedachten als: “Ik heb het zo lang geprobeerd, het lukt me toch niet, ik geef het maar op.”. Je hebt gemerkt dat mensen je niet op waarde schatten ondanks dat je laat zien wat je allemaal bereikt. Jouw angst om niet goed genoeg te zijn komt uit, juist omdat je jouw mijlpalen vanuit die angst hebt benaderd.

Of misschien ben je erg bescheiden. “Als ik laat zien dat ik ergens goed in ben, vinden anderen me vast arrogant, dus ik zeg maar niets.” Je checkt op beide manieren als het ware uit bij jouw ware zelf. Je hebt de negatieve gedachte van “ik ben het niet waard en zal het ook nooit worden” een soort van geaccepteerd en laat het er maar bij zitten.

Je vindt het misschien lastig je aan een plan te houden, dus iedere keer als je ergens aan begint probeer je jezelf te overtuigen dat je het nu “echt vol gaat houden”. Je bent bang geworden van jouw eigen gebrek aan discipline en motivatie, waardoor je in de dwingende energie komt van doorzetten terwijl je eigenlijk niet meer wil en kan.

In alignment
Je bent ontworpen om jouw verlangens naar je toe te laten komen. Dit is een vrouwelijke energie, de energie van overgave en flow. Uiteraard kunnen ook mannen deze energie voelen, precies op dezelfde manier als vrouwen. Je geeft je over aan het universum en weet dat je het waard bent, gewoon omdat je dat bent. Ook al voel je dat niet altijd. Daarom mag je jezelf daar regelmatig liefdevol aan herinneren. Dit is iets wat je dagelijks, al dan niet meerdere keren per dag, mag doen. Zeker als je het nog niet zo voelt. Je bent het waard, omdat je het waard bent. Zo simpel is het. Jij hebt dat gevoel van eigenwaarde misschien niet constant branden binnenin je, maar jij bent het waard net als ieder ander.

We hebben besproken dat we in een wereld leven waar we vaak pas vinden dat we iets verdienen als we het waard zijn. Wanneer jij wacht met het najagen van je dromen totdat je voelt dat je het waard bent, zul je nooit starten. Je wacht dan eigenlijk totdat je niet meer jezelf bent en je miraculeus transformeert in een ander persoon. In alignment trek jij jouw verlangens vanzelf naar je toe, omdat je niks forceert. Je weet dat jouw gevoel van eigenwaarde, discipline en motivatie flexibel is en volgt jouw verlangens en dromen vanuit vertrouwen. Je hebt niets te bewijzen tegenover jezelf en anderen, maar je doet wat goed voelt.

Jij staat toe succes, jouw verlangens en dromen naar jóu toe te laten komen. Als jij leeft volgens jouw strategie en autoriteit dan hoef jij niets te forceren, maar hoef je je alleen maar over te geven aan alles waar je naar verlangt. Je trekt het aan, juist omdat je jezelf niet dwingt en gestresst maakt. Je bent juist in de staat van rust als een magneet voor jouw verlangens.

Je weet dat jij niets te bewijzen hebt aan jezelf en anderen. Wanneer anderen je niet op waarde lijken te schatten, probeer je ze ook niet te overtuigen. De juiste mensen schatten jou op waarde, de mensen die het niet zien, zijn op dit moment niet aligned met jou.

Je bent niet overdreven bescheiden als je het hebt over jouw prestaties. Je deelt ze niet vanuit de angst dat anderen jou anders niets waard vinden, maar je deelt ze omdat je bijvoorbeeld trots bent of omdat je gewoon wilt vertellen wat jou bezig houdt. Je weet dat je het waard bent om over jezelf te vertellen net als ieder ander.

Je doet geen beloftes die niet goed voelen. Alleen als jouw autoriteit aangeeft dat dit correct is voor jou, doe jij een belofte.

Je bent ontworpen om inzicht te hebben in de eigenwaarde, verlangens en het doorzettingsvermogen van anderen. Je bent in staat ze te begeleiden naar gezonde discipline en ziet de waarde van anderen in, ook al zien zij dit zelf niet.

De sleutel naar jouw succes is niet door discipline te forceren, maar doordat jij doet wat goed voelt en het succes als vanzelf naar je toe laat komen. Jij bent hier om te laten zien dat door het goede te doen, je verlangens en succes als vanzelf naar je toekomen. Het is er gewoon ineens, vanuit flow.

Ego centrum - Jouw eigenwaarde, motivatie en doorzettingsvermogen

Jouw verlangens geven je de motivatie door te zetten en alles te bereiken

Je bent ontworpen om sterke verlangens te hebben. Je bent een doorzetter, want jij voelt dat jij het waard bent om te ontvangen waar je naar verlangt. De loop van jouw leven zal uitwijzen wanneer je verlangens verschijnen, maar de verlangens die je hebt verbinden jou met je levenspad. Ze laten je zien waar je naartoe mag, dus zo lang je jouw verlangens serieus neemt ben je op de goede weg. Je hebt je verlangens, omdat ze er voor je zijn en naar je toekomen.

Je bent gemotiveerd en krachtig en kunt alles doen wat je wilt. Hier kunnen anderen nog wel eens jaloers op zijn, maar laat niemand jou naar beneden halen. Je bent ontworpen om te krijgen wat je wilt en anderen te laten zien wat er mogelijk is. Soms zijn er mensen die niet direct enthousiast zijn als ze zien dat iemand van alles bereikt wat hen misschien niet lukt. Jij bent niet verantwoordelijk voor de negatieve emoties van anderen. Jij bent verantwoordelijk voor het najagen van jouw verlangens voor jou en voor het collectief. Jij laat zien wat er gebeurt als je jezelf het waard vindt.

Jouw eigenwaarde is er constant en je weet anderen ook hun gevoel van eigenwaarde te geven. Jij laat anderen zien dat ze alles verdienen waar ze naar verlangen. Ze voelen zich gemotiveerd in jouw bijzijn om het beste uit zichzelf te halen. Zonder jou voelden ze dit wellicht niet, maar in jouw bijzijn groeit hun eigenwaarde. Gun anderen dit en laat ze zien wat ze waard zijn. Het is een gave die je mag inzetten om anderen van dienst te zijn. Iedereen is het namelijk waard om te ontvangen waar je naar verlangt, gewoon omdat het zo is.

Laat anderen op een liefdevolle manier zien hoe jij je verlangens ontvangt zodat ze beseffen dat dit voor iedereen mogelijk is. Je bent ontworpen sterke verlangens te hebben. Zo sterk dat ze je motiveren om ze achterna te gaan en ze ook daadwerkelijk te ontvangen.

Uit alignment
Uit alignment kan jouw Ego centrum zich op een overschreeuwende of onderdrukte manier laten zien.

De manier waarop je jezelf kunt overschreeuwen is wanneer je je verlangens achterna gaat, maar dit continue aan je omgeving laat zien.
Je verwacht misschien van anderen dat ze ook zoveel doorzettingsvermogen hebben als jij. Je kan daarin teveel druk bij anderen leggen, dingen zeggen als “kijk eens hoe ik dit >doe” en zij krijgen het idee dat jij denkt beter dan hen te zijn. Motiveer ze op een vriendelijke manier waardoor zij in zichzelf zien wat jij in hen ziet. Leen ze jouw doorzettingsvermogen, maar leg de lat voor anderen niet te hoog zodat ze niet teveel druk ervaren.

Je wilt niet zomaar iets doen, je wilt wel dat anderen dit ook zien. Dit is niet per se een slechte eigenschap, maar wel als het vanuit controle en angst komt. Je bent bang dat anderen niet zien hoe krachtig en wat voor een doorzetter je bent. Je wilt graag de erkenning en het aanzien krijgen wat je vindt dat je verdient, dus probeer je dit af te dwingen en op te dringen. Je hebt er immers hard voor gewerkt en je vindt het zelf ook erg knap wat je gedaan hebt. Maar juist doordat jij de verlangens van je hart volgt, vinden anderen jou krachtig. Je kunt jouw prestaties zeker delen met je omgeving, maar zonder de bijbedoeling dat ze tegen je opkijken.

Je hebt het gevoel dat je je moet bewijzen. Je wilt dat anderen weten hoe hard je hebt gewerkt en dat ze vinden dat je je succes hebt verdiend. Je bent bang dat wanneer ze niet zien hoeveel energie je erin hebt gestopt, ze niet vinden dat je het hebt verdiend. Je wilt niet overkomen alsof het je zomaar aan is komen waaien, dus je doet er alles aan om de tijd, energie en moeite die je erin stak te laten zien. Mensen kunnen jou echt raken wanneer ze jouw succes wegwuiven met “maar het is voor jou ook makkelijk”. Dit maakt je aan het twijfelen of het daadwerkelijk makkelijk voor jou is. Je schaamt je misschien zelfs voor het werk wat je hebt gedaan, omdat jij het blijkbaar makkelijker kon doen dan anderen. Je wilt anderen niet jaloers of ongelukkig maken.

De onderdrukte manier waarop dit centrum zich kan uiten is je schamen voor het najagen van je verlangens. Je voelt je egoïstisch en het eigenlijk niet waard om te ontvangen waar je van droomt. Je ziet dat het bij anderen soms niet makkelijk gaat, dus je creëert voor jezelf situaties waarin het jou ook niet lukt of waarin je niet krijgt wat je wilt. Wanneer je wel doorzet stel je de belangen van anderen voorop. Je schaamt je om iets voor jezelf te doen.

In alignment
In alignment daag jij jezelf uit om steeds beter te worden. Dit doe je op een speelse manier zonder teveel druk bij jezelf te leggen. Gezond doorzettingsvermogen houd jou gezond. Dit centrum zit op de plek van je hart. Jouw hart heeft goede bedoelingen. Jouw hart wil het beste voor jou en wat het beste voor jou is, is het beste voor iedereen die met jou te maken heeft. Het nastreven van je verlangens houd naast jouw hart ook jouw lichaam en brein gezond, doordat het kan doen waar het voor ontworpen is

In alignment is jouw ego centrum gevuld met verlangens en gemotiveerd om jouw dromen werkelijkheid te maken. Alles in jou zegt dat jij het waard bent en je weet dat je werkelijk overal toe in staat bent. Je bent zelfverzekerd en weet wat je kan. Je weet dat omdat je ernaar verlangt, het er ook echt voor je is. Daar vertrouw je gewoon op. Jij bent het waard alles te ontvangen waar je van droomt. Daarmee bewijs je een dienst aan de rest van de wereld.

De wereld shift van een heel mannelijke energie naar een meer vrouwelijke energie. Waar we gewend waren dat om succesvol te zijn we “over lijken” moesten gaan, laat jij zien dat iedereen zijn of haar verlangens ontvangt wanneer ze luisteren naar de stem van hun hart. Dat er geen onderscheid is, maar we allemaal gemaakt zijn om te leven zoals het voor ons goed en succesvol voelt.

Je doet beloftes die goed voelen, zodat je je er makkelijk aan kunt houden. Je doet namelijk best makkelijk beloftes, maar als ze niet helemaal goed voelen is het erg moeilijk voor je om je eraan te houden. Als je alleen beloftes doet die echt goed voelen, weet jij dat je ze nakomt.

Je motiveert jezelf om constant te groeien en nieuwe dingen te verlangen. Ondanks dat je steeds vooruit kijkt, ben je tevreden met wat je nu hebt. Ook al weet je dat je meer verlangt. Het leuke is ook, dat iedere keer als je ergens naar verlangt, jij weet dat je dit ook krijgt. Je weet altijd waar je het voor doet.

Emotioneel centrum - Zo ervaar jij emoties

Je bent heel empathisch en gevoelig voor emoties van de mensen en wereld om je heen

Je bent van nature heel empatisch en voelt de emoties van de mensen en wereld om je heen goed aan. Misschien heb je jezelf wel eens gelabeld als te gevoelig of zeer emotioneel. De oorzaak hiervan is dat jij alle emoties om je heen zo intens voelt en oppikt dat je daardoor overweldigd kan raken. Het kan zelfs leiden tot ontwijkend gedrag, omdat de emoties van anderen je teveel zijn.

Jij bent van nature juist emotioneel kalm. Als je vervolgens in contact komt met anderen en de wereld, neem jij gemakkelijk emoties over waardoor ze voelen als de jouwe. Wees je bewust welke emoties van jou zijn en welke niet. Je bent in staat een hele variëteit aan emoties te ervaren en soms voelt het zelfs alsof er een emotionele storm gaande is in jouw lichaam.

Geef jezelf voldoende tijd om weer terug te keren naar de kalmte en weet dat heel veel emoties die je ervaart niet van jou zijn. Soms mixen emoties van jou en die van anderen zich waardoor je je bijvoorbeeld blij en verdrietig tegelijkertijd voelt. Emoties kunnen zich in een grote variëteit aan jou tonen en in allerlei verschillende mixen.

Meditatie, wandelen in de natuur, journallen, sporten of iets anders waardoor je de emoties verwerkt zijn manieren om weer terug te keren naar jouw innerlijke kalmte. Je bent ontworpen om emotioneel rustig te zijn. Dit is de bedoeling en past bij wat jij hier op aarde komt doen.

Uit alignment
Je vindt het moeilijk een confrontatie aan te gaan, want iemand een pijnlijke waarheid vertellen en hun emoties vervolgens voelen, doet jou letterlijk pijn. Je ervaart jouw eigen emoties, hun emoties en daar bovenop nog een schuldgevoel omdat je een ander een slecht gevoel hebt gegeven. Je liegt liever tegen anderen zodat ze zich goed voelen en neemt zelf de pijn op je. Buiten dat dit voor jou niet aligned is, leert ook de ander z’n les niet.

Je ontwijkt anderen omdat je je verplicht voelt om ze zich beter te laten voelen. Je durft je niet meer open te stellen voor hun emoties, omdat je overweldigd wordt door emoties die niet van jou zijn. Je neemt al die emoties over en voelt je verantwoordelijk om met een oplossing te komen. Als anderen zich goed voelen, voel jij je ook goed. Je hebt geen grenzen tegenover anderen. Dit is juist niet hoe je mensen helpt. Je bent eigenlijk bang van de emoties van anderen, waardoor je ze snel uit de weg wilt ruimen. Je geeft de ander hiermee ook niet de kans ze zelf te verwerken.

De emotionele kalmte voelt misschien soms iets te rustig voor je, want als het om jouw eigen leven gaat voel je minder emoties dan je zou verwachten. Het kan je bang maken dat jij niet in staat bent veel te voelen. Ook al ben je heel empatisch wanneer het om anderen gaat, zodra het over jou gaat zijn de emoties vaak milder.

Je zoekt emoties op door “prettige ervaringen”. Je bent misschien bang dat je niet je eigen geluk kunt creëren, omdat je je zo emotioneel rustig voelt en zoekt het geluk buiten jezelf. Negatieve emoties probeer je te ontwijken door emotionele hoogtepunten op te zoeken, want negatieve of zware emoties voelen overweldigend. Verslavingen liggen hier op de loer, omdat ze een gemakkelijke manier lijken om je iets positiefs te laten voelen. Je wilt graag wat voelen, maar dan alleen de prettige emoties.

Je doet alles zodat een ander zich niet slecht voelt. Je wilt hun problemen graag oplossen, omdat je overweldigd wordt door hun emoties. Omdat je de emoties van de ander niet de ruimte durft te geven, benader je het misschien wat oppervlakkig: “Laten we een ijsje halen, zodat je je beter voelt.” Hoe goed je het ook bedoeld, dit gaat ten koste van jou en is uiteindelijk ook niet wat de ander nodig heeft. Het is juist egoïstisch om een ander geen emotionele ruimte te geven, omdat jij er niet mee om kunt gaan.

Je neemt beslissingen gebaseerd op de emoties van anderen. Hun negatieve of positieve emoties beïnvloeden jou waardoor je op dat moment écht het gevoel hebt de goede beslissing te maken. Zorg dat je helder en kalm bent en luister altijd naar jouw eigen autoriteit.

In alignment
Je staat jezelf toe de hele range aan emoties te ervaren. Van hoge pieken tot diepe dalen, van dankbaarheid tot schuld en schaamte. De emoties van anderen en van de wereld alsook jouw eigen emoties. Alles mag er zijn. Ook de kalmte die jij ervaart wanneer je alleen bent, accepteer je. Je bent hier om emoties in alle vormen te ervaren, maar bent niet verantwoordelijk voor de emoties van anderen. Je geeft anderen alleen de mogelijkheid hun emoties te uiten wanneer dit goed voelt voor jou. Jij bent de aanschouwer van de emoties van anderen en de emoties die leven in de wereld, maar laat ze zelf los. Jij ze niet hoeft op te lossen, alleen de ruimte te geven.

Je weet dat jouw default setting emotioneel stil en kalm is. Je geeft jezelf voldoende tijd om in een omgeving te zijn waar je weer terug kunt naar neutraal. Dit doe je bewust en je weet dat je dit nodig hebt, wanneer je je overweldigd voelt door emoties. Je vraagt je af welke emoties van jou zijn en welke niet. Zo kun je doelgericht emoties loslaten waar je niets mee hoeft. Je bent niet langer afhankelijk van de emoties van anderen om je goed te voelen, maar jij bent zelf de reden dat je je goed voelt. Meditatie, beweging of schrijven zijn manieren om emoties te verwerken en los te laten wanneer je voelt dat je dit nodig hebt.

Je omringt je met emotioneel gezonde mensen en checkt regelmatig bij jezelf of de mensen om je heen nog steeds emotioneel gezond voor jou zijn. Een emotioneel gezond persoon overweldigt jou niet met emoties. Een emotioneel gezond persoon deelt emoties, maar verwerkt ze zelf. Jij kunt die ander de ruimte geven om te praten of om diegene te begeleiden, maar jij probeert niet de emoties weg te nemen of op te lossen.

Je spreekt de waarheid wanneer jouw autoriteit aangeeft dat dit nodig is, ook al is de waarheid hard. Omdat je zeer empatisch bent, weet je jouw woorden zo te kiezen dat ze niet vlijmscherp zijn. Je weet dat wanneer je niet jouw waarheid spreekt, je jezelf pijn doet ten koste van een ander. Door eerlijk te zijn naar jezelf en anderen voel je je uiteindelijk veel beter.

Emotioneel centrum - Zo ervaar jij emoties

Vanuit emoties zet jij dingen in gang, waarmee je impact maakt op het welzijn van anderen

Het universum communiceert met ons door ons een bepaald gevoel te geven. Gaan we tegen de richting in, dan voelen we ons niet fijn (niet zelf thema). Zitten we op de juiste weg, dan merken we dat ook door de positieve gevoelens die we ervaren. Emoties zijn het nummer één communicatiemiddel waarmee jouw ziel jou de juiste richting op wijst. Daarom is dit ook jouw autoriteit, want zodra dit centrum gedefinieerd is, is het altijd de stem die je helpt de beste beslissingen te nemen.

Het werkt voor jou om emoties te koppelen aan de dingen die je wilt doen. Dit gaat eigenlijk vanzelf, omdat jij altijd reageert vanuit emoties. Om doelen te bereiken, vragen we ons wel eens af ‘waarom’ we doen wat we doen. En als jij oprechte emoties aan jouw ‘waarom’ koppelt, maak je het voor jezelf makkelijker om vol te houden. De reden waarom je iets doet, moet niet alleen logisch zijn. Zodra jij er oprechte emoties aan koppelt, houd je jezelf veel langer gemotiveerd.

Uit alignment
Je hebt de behoefte anderen mee te nemen in jouw emoties. Dit kan zich uiten in emotioneel geladen beslissingen, emotionele uitbarstingen en het forceren van anderen om zich ook zo te voelen zoals jij je voelt. Je voelt dat je deze energie moet verwerken en bewegen en je hebt daarin geen grenzen tegenover anderen. Je uit je sterk over jouw emoties, waardoor anderen het gevoel krijgen dat ze je hiermee moeten helpen. Je geeft ze (onbedoeld) het gevoel verantwoordelijk te zijn voor jouw gevoel.

Je kunt je ook schamen voor je emoties. Je houdt ze in, probeert ze los te koppelen en je onderdrukt je verbinding met jouw emotionele intelligentie. In plaats van jezelf toe te staan consistent je emoties op een gezonde manier te verwerken, onderdruk je ze, je negeert ze en je slaat ze allemaal op in je lichaam. Jouw emotioneel solar plexus centrum is jouw autoriteit en wanneer je deze negeert of onderdrukt zul je je verloren voelen in het leven.

Dit centrum begeleidt jou met het maken van jouw beste beslissingen. Zonder die begeleiding is het leven overweldigend.

Je doet je misschien wel eens anders voor dan hoe je je voelt. Je vergeet dat anderen jouw emoties kunnen voelen, zonder dat je ze uitspreekt. Stel dat je je onzeker voelt en twijfelt aan jezelf, maar je doet je zelfverzekerd voor. Anderen voelen die onzekerheid en het maakt hun oncomfortabel. Je jaagt ze daarmee weg. Zo werkt het voor alle emoties. Verdriet onderdrukken en je vrolijk voordoen geeft ook gemixte signalen af die anderen onbewust oppikken. Wees eerlijk over je emoties en breng ze gepast over op de mensen om je heen. Je hoeft anderen niet te overweldigen met emoties, maar wees eerlijk over hoe je je voelt.

Wanneer je vasthoudt aan emoties bouwen ze zich op in je buik, waar dit centrum zich bevindt. Je kunt negatieve emoties zien als energetische gifstoffen. Dit centrum wordt ook wel geassocieerd met de nieren. Wanneer je je negatieve emoties vasthoudt en opslaat, sla je energetische gifstoffen op. Dit kun je ervaren als een gebrek aan energie en sommigen suggereren zelfs vetopslag. Het verwerken van jouw emoties doe je door te bewegen en niet te verstijven. Lichte of intensieve beweging maakt niet uit, maar door de emoties door je lichaam te laten gaan, verwerk je ze en zijn ze ‘ineens’ weg. Laat ze maar stromen en laat ze er zijn. Dat is de effectiefste manier waarop je ze verwerkt.

In alignment
In alignment voel jij je heel bewust over jouw emoties en ben je goed afgesteld om jouw emotionele golven. Je verwerkt jouw emoties op gepaste momenten. Je kunt je misschien voorstellen dat het fijner is om keihard te huilen onder de douche dan midden in de supermarkt.

Je neemt de verantwoordelijkheid voor hoe je je voelt. Voordat je jouw emoties bij anderen neerlegt, vraag je of ze een luisterend oor kunnen bieden, zodat je ze niet overweldigt. Je wilt niet dat ze het voor je oplossen, want jij weet dat je dit alleen zelf kunt. Jij hebt zelf in handen of je je gelukkig voelt of niet.

Deze gezonde manier van omgaan met jouw emotionele golven is ontzettend belangrijk voor jouw eigen verwerking en draagt bij aan het welzijn van anderen.

Je maakt jouw beslissingen op het moment dat je helderheid hebt. Jouw beste beslissingen klinken als een rustige “Het voelt wel/niet goed om..”. Midden in een emotionele golf, neem jij geen beslissingen. Je verwerkt eerst de emoties, tot het rustig is in jouw lichaam.

Je verwerkt jouw emoties dagelijks op een manier die voor jou goed voelt. Dat kan zijn in de sportschool, door yoga te beoefenen, te schrijven, af en toe te huilen of gewoon een warme douche te nemen. Je weet dat je dit moet doen om gezond te blijven en om uiteindelijk vooral emoties te voelen van een hogere frequentie, zoals liefde, blijdschap en dankbaarheid.

Sacraal centrum - Het inzetten van jouw energie
Sacraal centrum - Het inzetten van jouw energie

Als jij doet wat je leuk vindt, ben jij in staat alles te creëren en te bouwen waar je naar verlangt

Het sacrale centrum is het grootste motorcentrum in het design en jouw bron tot betrouwbare creativiteit, plezier en levensenergie. Dit centrum geeft je de energie om te werken, een familie op te bouwen, het bouwt onze samenleving, het geeft de energie om te creëren en te bouwen. Veel in onze wereld draait op deze energie. Dit centrum geeft de energie om dingen gedaan te krijgen. Alle ideeën die goed voelen, werk je met de kracht van dit centrum uit.

Jij bent hier om in actie te komen en dingen voor elkaar te krijgen. Je hebt de energie die nodig is om jouw taken te volbrengen. Het is wel belangrijk dat je het leuk vindt wat je doet. Als dat zo is, voelt het voor jou niet eens als werken of bouwen en ben je in staat lange tijd door te gaan zonder op te branden.

Wanneer jij van jouw leven houdt, zijn anderen dolgraag om je heen. Jouw energie is warm, enthousiast en uitnodigend. Mensen voelen zich geliefd als ze bij je zijn. Ze raken geïnspireerd een leven te creëren waar ze ook zo van houden. Ze voelen zich goed wanneer ze om jou heen zijn. Jij maakt de wereld plezieriger, speelser en prettiger voor iedereen.

Uit alignment

Omdat dit een groot motorcentrum is verbaast het je vast niet dat wanneer deze uit alignment is, je geen energie hebt. Je kunt het ook een burn out noemen. Je bent doorgegaan terwijl het je geen energie gaf. Je bent uitgeput. Zelfs de dingen die je voorheen plezier brachten maken je niet blij. Jouw seksuele verlangens staan ook op een laag pitje. Je bent gewoon doodop en gefrustreerd.

Jij hebt het nodig om van jouw werk te houden. Je bent gemaakt om hard te werken en dingen gedaan te krijgen. Daar voor terug moet jij er plezier, voldoening en blijdschap aan beleven, anders ben je alleen maar aan het geven en laad jij zelf niet op. Ook rust heb je uiteraard nodig, zoals iedereen.

Maar je kunt soms het gevoel hebben dat je nog wel langer door kunt gaan of harder kunt werken, omdat het zo leuk is. Vergeet niet dat je wel voldoende slaap en rust nodig hebt.

Als het leven wat je hebt geen voldoening geeft, vraag je je af wat het leven nog voor zin heeft. Je doet geen moeite meer om actief aan het leven deel te nemen. Je bent moe en je hebt geen idee hoe je jouw leven kunt veranderen. Je blijft misschien ook in werk hangen wat “wel oké” is, maar echt plezier beleef je er niet aan. Je hebt het gevoel dat je gewoon nergens energie voor hebt.

Je rent je drie slagen in de rondte en doet al het werk, omdat je denkt dat alleen jij dit het beste of snelste kan. Je voelt je misschien wel schuldig om hulp te vragen aan anderen, dus je neemt alle verantwoordelijkheid op je om de taken te volbrengen. Je pusht jezelf tot het punt dat je echt niet meer kan en laat anderen misbruik maken van jouw energie. Je zegt te vaak ja tegen dingen die je niet leuk vindt, omdat je vindt dat je het gewoon moet kunnen. Alles waar een ander eigenlijk geen zin in heeft, pak jij wel op, gewoon omdat je het kunt. Je neemt de verantwoordelijkheid van dingen op je die helemaal niet jouw verantwoordelijkheid zijn.

In alignment
Jij volgt jouw plezier en blijdschap. Jouw energie voelt warm en mensen zijn graag om je heen. Jouw dagen zitten vol plezier, voldoening, momenten om speels te zijn en rust. Op deze moment krijg jij de energie terug die je geeft, dus jouw batterij is nooit leeg.

Je plant niet te ver vooruit. Je leeft in het nu en respondeert op wat nu plaats vindt. Aan de volgende stap denk je nog niet, want je checkt eerst wat jouw lichamelijke reactie is voordat je weer een stap zet. Jij respondeert in het moment, dus bent ontworpen in het nu te leven en je niet teveel met de toekomst bezig te houden.

Je geeft jezelf toestemming je onderbuik gevoel te volgen en te doen wat goed voelt op dit moment. Je laat je leiden door plezier. Wanneer iets voelt als “Dit zou ik willen doen”, dan is het de bedoeling dat je dit doet. Dit kan een aanpassing zijn in wat je al deed of iets totaal nieuws. Jij voelt dat je in actie wilt komen en dat is jouw teken. Je wordt heel enthousiast van wat je doet en meemaakt, waardoor je kunt blijven doorgaan. Werk en plezier gaan daarom bij jou hand in hand. Jij bent niet in staat langdurig te werken aan iets wat je niet blij maakt en daarom is jouw werk altijd iets waar je zeer gepassioneerd over bent.

Milt centrum Jouw angsten, gezondheid en intuïtie

Jij ervaart jouw intuïtie op heel veel verschillende manieren

Jij voelt wat gezond is voor anderen. Jij bent een heler, gemaakt om op basis van jouw intuïtie te weten wat goed en gezond is voor een ander. Je zou een geweldige dokter kunnen zijn of een andere functie bekleden waarin je met de gezondheid van mensen werkt. Jij voelt aan wat ze nodig hebben.

Je ervaart jouw intuïtie op heel veel verschillende manieren. Soms is het door te schrijven, dan door meditatie en dan weer door een totaal andere manier waarop er ineens een intuïtieve ingeving kan doorkomen. Je kunt je intuïtie soms zelfs ervaren als “all over the place”. En dat is oké. Je hoeft niet één methode aan te houden. Je hoeft totaal geen druk te voelen dat jouw intuïtie op een bepaalde manier moet zijn, maar mag jezelf echt openstellen voor alles wat jij doorkrijgt. Jij hoeft niet te zoeken, want jouw milt centrum staat open, dat wil zeggen dat alles wat je mag doorkrijgen vanzelf bij jou komt.

Met jouw open milt centrum neem je ook angsten een gevoel van veiligheid van anderen gemakkelijk over. Let op dat de angsten je niet overweldigen. De angsten van de mensen om je heen neem je over, maar ook wat je op het nieuws ziet of wat je leest kan je erg beangstigen en verlammen. En je wilt niet angstig door het leven gaan. Het kan daarom een goed idee zijn geen nieuws te kijken en de mensen die jou een angstig gevoel geven (meer) los te laten.

Angsten loslaten is belangrijk. Wanneer je angsten hebt overgenomen, kun je er eindeloos over blijven denken. Uiteindelijk neem je ze over en voelt het voor jou alsof dit jouw eigen angsten zijn. Loslaten doe je altijd door op een manier in beweging te komen. Of dit nu schrijven is, wandelen, sporten of mediteren, om iets los te laten is altijd beweging nodig. Jij bent niet ontworpen angsten van anderen te dragen. Jij bent hier om objectief naar angsten te kunnen kijken, zodat je duidelijk ziet welke van jou zijn en welke niet en je anderen kunt begeleiden naar wat gezond en goed is voor ze.

Uit alignment
Als dit open centrum uit alignment is, zoek je veiligheid en zekerheid buiten jezelf. Op deze manier kun je in afhankelijke situaties terecht komen. Wanneer je mensen in je omgeving hebt die dit centrum gedefinieerd hebben, voel je je veiliger rondom hen. Dit kan komen omdat zij op een gezonde manier met angst omgaan, maar kan ook komen omdat ze je voeden met angst waardoor jij overweldigd en verlamd raakt. Wanneer je overweldigd wordt met de angsten van anderen en de wereld kun je jezelf isoleren. Het is teveel om te dragen en maakt je doodsbang van alles wat er speelt en nog kan gaan spelen. Het is voor jou belangrijk altijd te voelen of deze angsten van jou zijn of niet. Dit doe je door bij de personen weg te gaan, geen nieuws te kijken, in beweging te komen en dieper in te gaan op de aard van de angst. Mediteren, de natuur en schrijven over je gevoel zijn een goede manier om angsten weer los te laten.

Je kunt overbezorgd zijn om de mensen waar je van houdt. Je durft ze niet los te laten, omdat jij denkt het beste te weten wat goed voor ze is en wat niet. Je wilt dat ze veilig zijn, dus je blijft als een helikopter bij jouw dierbaren in de buurt om continue te kijken en te checken wat ze doen. Je bent bang dat zij zelf niet weten wat goed voor ze is en wat niet. Misschien heb jij je zelf wel eens onveilig gevoeld en dit gevoel wil jij absoluut niet voor de mensen waar je van houdt. Dit lijkt liefdevol, maar staat de groei van de ander in de weg. De ander zou zelfs jouw bezorgdheid over kunnen nemen en niet meer op zichzelf durven vertrouwen. Je maakt eigenlijk de ander van jou afhankelijk, want jij bent degene die de ander zogenaamd veilig zal houden. Jij bent ontworpen te observeren en te delen wanneer iemand daarnaar vraagt. Niet om jouw bezorgdheid op te dringen bij een ander.

Je kunt heel angstig en paniekerig zijn, waardoor je in alles veiligheid zoekt, Je kunt heel angstig zijn rondom geld. Je hebt een enorme spaarrekening, omdat je bang bent dat je onverwachte kosten krijgt die je niet kunt betalen. Je zoekt een vaste baan, zodat je je veilig voelt. Continue zoek je naar manieren om jezelf veilig te voelen.

Je laat misschien dingen die je niet meer dienen niet makkelijk los. Je vindt het lastig te bepalen wat goed voor je is en wat niet, dus je kunt geen beslissing nemen en blijft bij hoe het nu is. Je bent bang dat het onveilig wordt als je het wel los zou laten en zolang je geen bewezen feiten hebt dat het goed zou gaan, durf je de stap niet te zetten.

In alignment
In alignment geef jij je over aan het universum. Je staat open je intuïtie op verschillende manieren te horen en neemt geen beslissingen op basis van je intuïtie, maar neemt ze altijd op basis van jouw autoriteit.

Je bent regelmatig stil door even alleen te zijn, te mediteren of in de natuur te wandelen om je intuïtie de kans te geven om te spreken en angsten los te laten die je hebt overgenomen van anderen en de wereld. Je beschermt jezelf tegen een overweldigend gevoel van angst door regelmatig alleen te zijn en geen of weinig nieuws te kijken.

Jij voelt aan wat gezond is voor een ander, maar voor jezelf is dit gevoel niet constant. Je gaat niet angstig op zoek naar het beste en gezondste voor jou, maar staat open om het naar jou toe te laten komen. Je weet dat de dingen die bij jou moeten komen om je gezond en veilig te houden, jou vanzelf bereiken. Je weet dat als jij er echt op vertrouwt dat je ontvangt wat je nodig hebt, dit ook zo is, omdat jouw energie een match is voor dat waar je naar verlangt.

Wat je niet meer dient, laat je los. Je merkt dit als je je niet goed in jouw lichaam voelt. Je voelt dat je niet straalt. Met jouw autoriteit neem je beslissingen om los te laten wat dit gevoel veroorzaakt. Je houdt niets onnodig vast. Geen mensen, geen situaties en ook geen gewoonten. Je omarmt de eenzaamheid en de isolatie die je dan eventueel kunt ervaren met overgave, want jij weet dat je nooit echt alleen bent, ook al lijkt het misschien zo.

In alignment zoek jij niet naar veiligheid vanuit angst. Niet voor jezelf en niet voor anderen. Je bent niet overmatig bezorgd om anderen, want je weet dat iedereen z’n eigen pad bewandelt. Jij weet dat de veiligheid die jij nodig hebt komt vanuit jouw wetenschap dat er iets groters is dat jou veilig houdt. Je vertrouwt op jouw autoriteit met het nemen van beslissingen en weet dat je ziel jou zo de weg wijst en veilig houdt.

Milt centrum Jouw angsten, gezondheid en intuïtie

Jij kunt vertrouwen op een sterke intuïtie

Jij weet van nature wat goed en niet goed voor je is. Je voelt direct of iets klopt of niet. Jouw intuïtie is sterk ontwikkelt en werkt altijd in het moment. Wanneer je naar je intuïtie luistert houd je je lichaam gezond en je leven in flow. Probeer altijd ‘in het nu’ te leven, want jouw instincten vertellen je dan precies wat voor jou de bedoeling is.

Wanneer jij je instinct vertrouwt, leef jij een gezond leven met een sterk immuunsysteem en algehele lichamelijke gezondheid. Jouw immuunsysteem is van nature sterk en is continue alert om jou gezond te houden. Wanneer je bijvoorbeeld iets onbekends gaat eten, is het jouw intuïtie die jou vertelt of dit een goed idee is of niet en of dit veilig is of niet.

Jij neemt ook onbewust informatie in je op over de omgeving waar jouw lichaam op dat moment is. Dit centrum is verbonden aan jouw onderbewustzijn en een diep innerlijk weten. Jouw lichaamscellen reageren vanuit instinct om je te veilig te houden. Dit is jouw intuïtie die klinkt als “Ik heb een gevoel dat dit wel/niet goed is voor mij”.

Jouw intuïtie is heel sterk. Je weet soms iets, gewoon omdat je het weet. Zonder feiten of kennis voorafgaand. Als je daarop durft te vertrouwen ben je in staat intuïtieve beslissingen te nemen die jou zullen ondersteunen en je altijd de goede kant op sturen. Dit centrum houdt jou veilig. Het doel van jouw intuïtie is om je in leven te houden en je jouw hoogste potenties te laten bereiken.

Uit alignment
Als dit centrum uit alignment is, voel je je heel angstig en vraag je de begeleiding en adviezen van anderen om jezelf zeker te voelen. Je vertrouwt jouw intuïtie en innerlijke leiding niet en zoekt externe bewijzen om aan te tonen dat wat je doet, goed is. Overal om je heen zoek je naar zekerheid en veiligheid. Je bent helemaal vergeten dat je zelf een heel sterke begeleiding hebt om je veilig te houden.

Je hoofd overschreeuwt je intuïtie en je mist daarmee die innerlijke leiding die je van nature zo sterk hebt. Je leeft meer uit jouw hoofd/verstand en vertrouwt op de meningen en adviezen van anderen en onderdrukt daarmee jouw intuïtie die jou wil helpen om juist veilig te zijn en jouw hoogste potentie te halen.

Je kunt juist ook overdreven veel op je intuïtie vertrouwen. Bijvoorbeeld door veel risico’s te nemen waarin je jezelf of anderen zelfs in gevaar brengt. Er is een groot verschil tussen je intuïtie volgen en roekeloos zijn. Het heeft een beetje de energie van ‘stoer doen’. Het verschil zit ‘m in het lichamelijke gevaar waarin je jezelf en anderen mogelijk brengt. Jouw intuïtie kan bijvoorbeeld aangeven dat een berg beklimmen een goede stap voor jou is, maar je hebt wel de juiste uitrusting nodig. In deze schaduw zou je dan de uitrusting niet gebruiken, omdat je denkt “het voelt toch goed om de berg te beklimmen, dan kan mij ook niets gebeuren.”

Het milt centrum heeft 7 gates (poorten) en in dit geval is het goed om te kijken welke nummers in jouw milt centrum zijn ingekleurd. Dit zijn de angsten die je wat consistenter kunt voelen. We hebben angst nodig in ons leven om onszelf veilig te houden, maar in onze moderne wereld zijn ze vaak ongegrond. Jij kunt goed met angsten omgaan, dus wanneer deze angsten in een te sterke vorm opkomen zijn er manieren voor jou waardoor je ze los kunt laten. Dit zijn de gates waarvan jij er één of meer gedefinieerd hebt:

Gate 48: de angst om niet bekwaam te zijn
Gate 57: de angst voor het onbekende en de toekomst
Gate 44: de angst om fouten uit het verleden te herhalen en de angst voor het verleden
Gate 50: je schamen als je faalt
Gate 32: de angst dat het niet lukt wat je probeert
Gate 28: de angst om geen levensdoel te hebben
Gate 18: de angst niet perfect te zijn

Wanneer de angsten opkomen, kom dan in beweging. Ga wandelen, mediteren, schrijven of sporten. Doe iets wat voor jou goed voelt, maar verstijf en verlam niet. Luister naar wat je intuïtie je zegt. Wat zou gezond voor jou zijn? Wat is goed voor jou? Welke stap heb jij nodig? Ook al is het soms moeilijk, het leven vraagt om soms dapper te zijn zodat je angsten kunt doorbreken.

In alignment
In alignment vertrouw jij je intuïtie boven de meningen en adviezen van anderen. Je hebt een diepgaand innerlijk weten en je vertrouwt daarop.

Jij laat alles los wat niet gezond voelt voor jou. Jij weet wat goed is voor je en wat niet. Soms moet je daarvoor dapper zijn, maar als jij naar jouw intuïtie luistert is alles perfect getimed voor je.

Jij kunt goed met angst omgaan en erdoorheen breken. Jij weet dat angsten soms opspelen omdat ze je veilig houden, maar daaroverheen heb jij een gevoel van “ik weet wat correct is voor mij en wat niet”. Je staat jezelf toe angst te voelen, maar je laat het niet jouw koers bepalen. Zo kun je een angst doorbreken, door in beweging te komen en te luisteren naar wat jouw intuïtie voor raad geeft. Jouw intuïtie zal je nooit tegenwerken, maar je altijd begeleiden naar een beter en gezonder leven. In alignment herken jij jouw angsten, maar luistert naar de liefdevolle stem van jouw intuïtie. Iedere keer dat je naar je intuïtie hebt geluisterd, word de stem duidelijker.

Je weet dat je intuïtie in eerste instantie een zachte stem is en je hebt een manier gevonden waarop je deze stem duidelijk voelt, hoort en doorhebt. Je weet dat stil zijn een goede manier is om je intuïtie te laten spreken, zoals tijdens meditatie, wandelen in de natuur of gewoon door even alleen te zijn.

Je maakt intuïtieve beslissingen ook al zijn ze niet logisch. Jij weet dat jouw intuïtie je altijd veilig zal houden. Je hoeft je intuïtie niet uit te kunnen leggen, jij voelt wat goed voor je is en dat mag je eren.
Je vertrouwt dat je intuïtief weet wat gezond voor je is en wat niet. Dit kan gaan over sporten, eten, slaap of zelfs andere mensen. Jouw lichamelijke sensoren zijn sterk en alleen jij weet wat het beste is voor jouw lichaam.

In alignment straal jij gezondheid uit. Het leven gaat vloeiend en alles pakt altijd precies op het juiste moment voor je uit. Je laat de dingen los die je niet meer dienen.

Wanneer angsten de kop op steken, laat je ze gemakkelijk van je afglijden door te luisteren naar je intuïtie en de stappen te zetten die goed voor je zijn.

Wortel centrum - Zo ga je om met stress en druk
Wortel centrum - Zo ga je om met stress en druk

Jij stijgt continue boven jezelf uit omdat je de motivatie voelt te blijven ontwikkelen

Met een gedefinieerd wortel centrum ervaar je in jouw lichaam een constante druk om dingen te bereiken en jezelf te ontwikkelen. Je bent eigenlijk altijd wel productief, krijgt projecten snel af, bent meestal wel op tijd en je verbetert jezelf continue.

De druk die je van binnen ervaart zorgt voor twee soorten ontwikkeling. De ontwikkeling om dingen gedaan te krijgen en jouw persoonlijke groei. Je bent ontworpen om alles uit het leven te halen, doordat de druk in jouw lichaam stijgt en jij voelt dat je in beweging moet komen. Het geeft je een flinke dosis energie om te bereiken waar je naar verlangt.

Door in beweging te komen ontlaad je de energie en druk die in jouw lichaam zit op een gezonde manier. Het wortel centrum werkt in een cyclus. Je stelt een doel om iets gedaan te krijgen, je voelt de druk stijgen, je bereikt je doel en dan neem je rust. In die laatste fase mag je goed luisteren naar je lichaam om te bepalen welk soort beweging je nodig hebt, maar ook in deze fase heb je beweging nodig. Voor sommigen is een hoge intensiteit sport in de rustfase prettig, terwijl een ander meer baat heeft bij een lage intensiteit sport zoals wandelen of yoga. Bepaal met jouw autoriteit welke soort beweging goed voor jou is.

Je bent ontworpen steeds boven jezelf uit te stijgen. In je werk betekent dit dat jij niet lang op hetzelfde niveau blijft, maar je in razend tempo kunt verbeteren en ontwikkelen. Je bent gedreven om een bepaald niveau van succes te behalen en je hebt de energie om dit voor elkaar te krijgen. Als jij iets wilt, dan wil je het nu en dan wil je het snel.

Stress van buitenaf raakt jou niet zo. Jij ervaart de druk om dingen te bereiken van binnenuit en bent niet gevoelig voor de druk die anderen of de wereld je oplegt. Jij bepaalt zelf in welk tempo je iets doet en jouw gezonde motivatie zorgt ervoor dat je de dingen altijd op tijd af hebt.

Als jij je gemotiveerd voelt om in actie te komen, dan is het de bedoeling daar achteraan te gaan. Neem daarna ook rust en geef jezelf tijd om je successen te vieren. Je hebt adrenaline uitbarstingen om dingen gedaan te krijgen, maar daarna ook de rust nodig om weer op te laden voor de volgende periode van groei en ontwikkeling.

Uit alignment
Het is niet de bedoeling dat je jezelf deadlines en spoed oplegt omdat je vindt dat het ‘gewoon snel af moet zijn’. Het is prettig om iets af te kunnen vinken, maar je hoeft jezelf niet onnodige druk en stress op te leggen. Je bent bang dat als je geen druk voelt, je ook niet gemotiveerd bent, dus stel je te hoge eisen en te krappe deadlines aan jezelf. Je pusht jezelf tot het doen van veelte veel dingen in een te korte periode van tijd. In alles wat je doet, voel je de spoed die je zelf hebt gecreëerd en voelt het alsof je te weinig tijd hebt.

Misschien jaag je jezelf van het ene project naar het volgende project zonder rust te nemen. Je bent bang dat jouw voorspoed stopt als je rust neemt en je blijft doorjagen. Het is bijna verslavend om door te gaan, want het lijkt zo goed te gaan dat je het zonde vindt om te stoppen. Dit is gevaarlijk. Je bent niet ontworpen om constant door te gaan en je hebt echt je rust nodig.

Ook kun je een valse spoed creëren bij anderen, door te doen alsof jouw aanbod, hulp of wat dan ook voor dienst alleen nú te krijgen is. Je voert de druk op en geeft anderen daarmee eigenlijk geen tijd om na te gaan of dit voor hun wel aligned is. Dit is een slechte verkoop techniek.

Je schaamt je misschien voor jouw behoefte om te willen ontwikkelen en verbeteren. Om je heen en in de wereld zie je mensen die ‘blij zijn met wat ze hebben’ en je durft er niet voor uit te komen dat jij graag blijft groeien in je succes en als persoon. Dus je houdt jezelf in, omdat je bang bent voor wat anderen van je zullen vinden. Je bent bang dat ze je misschien ondankbaar vinden voor het leven wat je nu hebt. Je negeert de drang in jou om je doelen na te streven.

In alignment
Je neemt voldoende rust als je je doelen hebt bereikt. Je houdt een ritme aan die jou tussen periodes van stress ook tijd geeft om rust te nemen en te reflecteren. Wanneer je jezelf ontwikkelt, ga je er helemaal voor en daarna geef je jezelf ook tijd weer bij te komen daarvan, zodat je oplaadt voor het volgende doel.

Je staat voor je doelen en ambities en je weet dat jij iemand bent die grote dingen kan bereiken. Dat is gewoon wie je bent. Je weet dat dit verlangen en deze motivatie niet voor niets in jou zit. Het is de bedoeling dat je hiernaar luistert en in actie komt. Je hoeft daar geen haast bij te voelen, omdat je jouw doelen bereikt op precies het juiste moment door mee te gaan met de motivatie en druk die je voelt in jouw lichaam.

Je hebt het nodig om voldoende te bewegen om met de druk om te gaan die je continue in je lichaam voelt. Hoge intensiteit sporten kunnen heel geschikt zijn voor jou, zodat je een uitlaatklep hebt voor de opgebouwde stress in jouw lichaam. Maar ook wandelen of gamen helpt om de druk van de ketel te halen. Het is goed om een meetelement toe te voegen. Niet in de zin van spoed en haast, maar op een manier waardoor jij jezelf uitdaagt. Dingen waardoor jij jezelf verbetert en het level overstijgt waar je eerst was, geeft jou het gevoel dat je je ontwikkelt en daar heeft jouw energie behoefte aan. Door zo gezond met stress om te gaan ben je een voorbeeld voor anderen.

Je hebt een goede sport routine om wat druk van de ketel te blazen. Je weet dat hoge intensiteit goed voor je is als je veel druk en stress ervaart, maar dat je op sommige dagen een wat lagere intensiteit sport mag beoefenen. Je luistert naar je autoriteit om gezonde keuzes hierin te maken.

Kanalen

De constante kracht die jij hebt

Kanalen zijn verbindingen tussen twee energie centrums.
Ze verbinden de energie van beide centrums en vormen zo een unieke kracht die jij continu hebt.

1-8 Inspiration
2-4 The Beat

Jij wordt ondersteund door geld zodat je de impact kan maken waar de wereld naar verlangt

Jij bent hier om impact te maken op de wereld door te doen wat jij leuk vindt. Om impact te maken is het praktisch om voldoende geld te hebben. Dit kanaal voorziet jou van het geld wat je nodig hebt om verandering in de wereld te brengen.

Je hebt de gave om het beste in anderen naar boven te brengen en bij te dragen aan een betere wereld door dingen te creëren waar iedereen van profiteert. Dit kanaal kun je zien als de ondersteuning voor jouw doelen.

In jouw schaduw neem je genoegen met het leven vanuit het hoofd en bewandel je een pad wat je niet veel voldoening geeft. Wanneer je in jouw kracht stapt, geloof je dat jouw visies belangrijk zijn en weet jij dat je het in je hebt om impact te maken op de wereld.

Jij ziet de mogelijkheden om geld te genereren. Van nature zal jouw lichaam daar enthousiast op reageren, omdat geld jou voldoening geeft. Wanneer je deze mogelijkheden volgt, zul je merken dat wat je doet je veel plezier brengt. Doordat je op geld terug kunt vallen, durf je wat meer risico’s te nemen en jezelf uit te spreken. Je bent niet bang om anders te zijn, want anders zijn dan ‘normaal’ heeft jou alles gebracht waar je naar verlangt.

3-60 Mutation

Met jouw transformaties creëer je doorbraken in de wereld

Jij hebt de gave de wereld echt te veranderen. Waarschijnlijk voel jij je ook erg aangetrokken tot unieke projecten waar je een verschil mee kunt maken. Je hebt van nature het verlangen om steeds beter te worden en haalt je plezier dan ook uit jouw transformaties en groei.

Jouw verlangen en doorzettingsvermogen om een steeds betere versie van jezelf te worden, inspireert anderen om zelf ook te muteren naar de beste versie van hunzelf.

In jouw schaduw doe je niet wat je leuk vindt, omdat je probeert met jouw hoofd te bedenken hoe je jezelf kunt transformeren en verbeteren. Alleen wanneer je wacht tot je reageert met enthousiasme, weet je dat je de mogelijkheden aangrijpt die jou de verandering brengen waar je naar verlangt.

Jij hebt zoveel innovatieve ideeën die je allemaal kunt realiseren, omdat je de duurzame energie hebt die nodig is om ze uit te voeren. Je zult merken dat jouw lichaam pas echt enthousiast reageert wanneer je voelt dat iets een persoonlijke transformatie en verandering zal inhouden.

Je functioneert het beste wanneer je kunt leven in cyclussen. Je hebt fases waarin je groeit en transformeert en er zijn fases waarin je het nodig hebt om even niet zoveel te doen en uit te rusten. In de rustfase zul je merken dat je je energie ook niet kunt raadplegen. Dit kan wel eens lastig zijn wanneer je verplichtingen hebt die je moet nakomen. In de ideale situatie kun jij meevaren op jouw cyclussen en de actie nemen wanneer dat op dat moment goed voelt. Probeer positief en situaties voor jezelf te creëren waarin jij de timing zelf in de hand hebt.

4-63 Logic
5-15 Rythm
6-59 Intamacy
7-31 Alpha
9-52 Concentration

Jij kunt je diep focussen om de meest productieve resultaten te behalen

In het midden van de storm kun jij stil zijn en je focussen op wat echt belangrijk is. Stress en adrenaline kanaliseer jij om heel gericht productief te zijn en je te concentreren op de details. Je geeft jezelf de tijd om in stilte te zijn en je te focussen op wat je doet.

Zorg ervoor dat je jouw eigen ambities achterna gaat, want jij hebt de energie om alles te doen wat je wilt. Wat je doet moet je leuk vinden en je moet er plezier uithalen, anders kun je niet eindeloos toegewijd zijn.

Jouw focus kun je aan en uit zetten. Als je gefocust bent, gaat de tijd snel aan je voorbij. Je zit vol energie en enthousiasme om de dingen gedaan te krijgen. Wanneer je niet gefocust bent, heb je waarschijnlijk moeite met doorzetten.

In de ideale situatie doe jij dingen alleen als je gefocust bent en wanneer je dit niet bent, rust je. Als jij gefocust bent, ben je zo ontzettend snel in wat je doet dat je de rusttijd helemaal compenseert. Werken in spurts zou voor jou ideaal zijn.

Je voelt een constante druk om jezelf naar een volgend niveau te tillen en met dit kanaal kun je alle uitdagingen aan zolang jij je maar focust op de logische stappen.

Stel jezelf altijd de vraag of iets jouw focus waard is. En of je je onverdeelde aandacht daar aan wilt geven. Als jouw autoriteit aangeeft dat dit de juiste stap is, weet je dat dit de richting is die je op mag.

10-20 Awakening
10-34 Exploration
10-57 Perfected Form
11-56 Curiosity

Jij mag jouw mooie ideeën en waardevolle verhalen delen die je haalt uit jouw ervaringen in het leven

Jij bent ontworpen jouw ideeën te delen vanuit jouw unieke ervaringen. Jij motiveert en inspireert anderen, zonder daaraan doelen te stellen voor jezelf. Je brengt ze naar buiten en dat is waar het mag stoppen voor jou en je ze los mag laten. Jij hoeft niet in actie te komen, ondanks dat je hele verrijkende ideeën hebt. Je zult juist gewaardeerd worden voor het delen en uitspreken.

Zodra je jouw ideeën deelt met mensen en op plekken waar ze gewaardeerd worden, komen anderen namelijk in actie om jouw plannen uit te voeren. Ga niet op zoek naar oplossingen en antwoorden, maar deel je gedachten, je ervaringen en wat je voelt en ziet.

Zodra jij verhalen deelt die iets bijdragen aan het grotere geheel, verrijk je het leven van de ontvangers en verspreiden zij jouw wijsheid uit door in actie te komen. Jouw wijsheid komt vooral uit je ervaringen. Je hebt een nieuwsgierige aard, altijd op zoek naar iets nieuws, soms ook in situaties die we als ‘gewoon’ beschouwen. Je bent ontworpen als een zoeker. Altijd op zoek naar nieuwe kennis, ideeën en ervaringen om deze te verwerken in mooie verhalen. Een rol als leraar, gids of adviseur zou je daarom erg goed passen.

Van nature heb jij allerlei ideeën over hoe dingen beter kunnen. Je zult merken dat wanneer je zelf actie onderneemt op jouw ideeën, het minder goed uitpakt. Dat is omdat je hier bent om je verhalen te delen. Als je dit doet bij mensen die aangeven op te staan voor wat jij zegt, inspireer en motiveer je de juiste personen. Zij komen dan vervolgens in actie, omdat het precies het idee was wat ze nodig hadden. Breng het idee naar buiten, laat het daarna los en draag niet de verantwoordelijkheid voor de uitvoering.

12-22 Openness

Door jouw gevoelens te delen, draag je bij aan de positieve groei van anderen en de wereld

Je bent ontworpen je emoties via jouw woorden en acties met anderen te delen om ze te motiveren en kracht te geven. Wanneer je je uit, mag je dit met enkele voorzichtigheid doen. Door te wachten tot je voelt dat dit het juiste moment is, zijn jouw woorden en acties gracieus, gepassioneerd, mooi en precies wat anderen nodig hebben.

Voordat je jouw gevoelens deelt, heb je tijd, de ruimte en de juiste plek nodig. Alles is energie en emoties zijn energie in beweging. Door in actie te komen wanneer je kalm en helder bent, breng je alles zuiver over op de ontvanger. Op zo’n emotioneel helder moment, weet je ook dat wat je gaat delen op het perfecte moment komt. In een emotionele piek of dal kom je niet zo over als je wenst en maak je niet de beslissingen in lijn met jouw hoogste potentieel. Tijdens de emotionele pieken en dalen is het belangrijk deze eerst te verwerken door te bewegen. Je kunt bewegen in de vorm van lichte sport, maar schrijven of mediteren is ook een manier om je emoties door je lichaam te laten bewegen. Zo kom je het snelst tot helderheid.

Tijd is dus een belangrijke factor. Je moet voelen dat dit het juiste moment is. Je weet het ineens. Alles in jou zegt dat dít het moment is. Of het nou gaat over je gevoelens, je creaties, je werk of over jezelf. Je voelt je op zo’n moment kalm en helder. Laat dit moment niet voorbij gaan. Op een verkeerd moment kun je namelijk boos overkomen en op een negatieve manier impact maken. Dit kanaal uit zich van melancholisch tot gepassioneerd, afhankelijk van het wel of niet hebben van emotionele helderheid.

Waarschijnlijk ben je heel getalenteerd en creatief. Jij hebt de kracht de interesse van anderen te wekken, omdat jij opvalt met jouw creaties, op welk vlak dat ook is. Aan de buitenkant kun je arrogant overkomen, terwijl je juist heel bescheiden bent. Je bent erg vergevingsgezind, ook al is jou onrecht aangedaan. Jouw hart is licht en gevuld met liefde en passie. Dit is jouw goud en dit is wat je over mag brengen.

Wacht tot de drang groot is om te delen hoe jij je voelt en wees eerlijk zonder dingen achter te houden. Jouw gemoedstoestand is heel belangrijk wanneer je dit deelt. Als je in de juiste stemming bent, hebben jouw woorden en acties een positieve invloed op anderen.

Durf je gevoelens te delen en onderschat jouw emotionele creaties niet. Vanuit de juiste energie ben je een kanaal van het universum, wat zich uit via jouw woorden en acties. Ze zijn gevuld met passie en liefde, hier om de wereld een mooiere plek te maken.

13-33 Prodigal

De lessen van het verleden geven richting voor de toekomst

Jij kunt helder en met mooie woorden over het verleden vertellen. Je deelt de dingen die je hebt geleerd, hebt geaccepteerd, maar ook wat je los hebt gelaten zodat je niet alleen jezelf behoedt van het herhalen van fouten, maar ook de mensen om je heen. Je hebt de energie om een goede therapeut of coach te zijn, omdat je ook bij anderen ziet waar het in het verleden op misliep en hoe ze zichzelf kunnen verbeteren. Houdt je energie eerst bij jezelf en deel wat je ziet, voordat je anderen begeleidt.

Je bent een echte verhalen verteller, die anderen meeneemt naar een betere toekomst. Jouw herinneringen zijn er om gedeeld te worden. In jouw verhalen over het verleden zitten belangrijke lessen die anderen meenemen om zichzelf te verbeteren en fouten te voorkomen.

Je bent waarschijnlijk degene in jouw gemeenschap of familie die tradities in stand houdt. Het doet jou goed om positieve tradities in ere te houden en de verbondenheid met het verleden te voelen. En het is belangrijk dat jij dit doet, omdat zonder jou de tradities kunnen verwateren en de lessen vergeten.

Jij doet wat je doet vanuit je hart. Je hebt de beste intenties om met jouw acties en woorden anderen de juiste richting op te wijzen en te verbeteren. Je leert van het verleden en houdt in stand wat goed is. Op beide manieren is het verleden belangrijk.

Jij herinnert anderen aan de fouten van het verleden als je ziet dat ze die kant opgaan. Jouw geheugen is ontzettend goed en je herkent daardoor direct patronen die je in het verleden hebt gezien. Deel wat je observeert, zodat anderen de mogelijkheid krijgen fouten te voorkomen.

16-48 Wavelenght
17-62 Acceptance
18-58 Judgement
19-49 Synthesis
20-34 Charisma

De kracht waarmee jij doet wat je doet, maakt diepe indruk op iedereen om je heen

Jij hebt de kracht om langdurig te werken aan wat je leuk vindt. En omdat je het leuk vindt, voelt het niet geforceerd, maar gaat het bijna vanzelf. Je kunt misschien niet uitleggen hoe je het doet, maar jij weet gewoon hoe je het moet doen.

Het is hoogstwaarschijnlijk dat jouw werk je veel voldoening geeft. Jij bent ontworpen om te werken aan wat je leuk vindt en ook al denk dat dit voor iedereen geldt, er zijn genoeg mensen waarbij werk een ‘moetje’ is en zij hun plezier elders halen. Voor jou geldt dit niet. Jij bent ontworpen dingen te creëren die jou blij en enthousiast maken. Wanneer iets oppervlakkig voelt, kun je jezelf er bijna niet toe zetten het te volbrengen.

Anderen vragen zich wel eens af hoe jij doet wat je doet. Je straalt zo veel zelfvertrouwen uit, dat anderen niet anders dan bewondering voor jou kunnen hebben. Je komt over als een natuurtalent. Hoe minder jij probeert anderen te imponeren, hoe meer anderen juist van jou onder de indruk zijn.

Let op dat je niet ieder idee najaagt wat in je opkomt. Wacht totdat je iets hebt om op te reageren en je je aangetrokken voelt. Door te reageren op de juiste mogelijkheden heb je de duurzame energie die je nodig hebt om dingen te volbrengen. De mensen om je heen hebben dan de mogelijkheid jou in je volle kracht te zien en zullen geïnspireerd raken door de alle dingen die je doet.

20-57 The Brainwave
21-45 Money

Jij bent ontworpen makkelijk geld en andere hulpbronnen aan te trekken

Met jouw motivatie en doorzettingsvermogen zie je altijd wel mogelijkheden om veel geld te verdienen. Je zal een fantastische ondernemer zijn, want een dienstverband kan jou te klein houden. Je bent van nature geen ondergeschikte, maar iemand met een leidersrol die anderen aanstuurt ook het beste uit zichzelf te halen, terwijl je ondertussen jouw eigen goud oogst. Geef de controle niet uit handen. Jij bent ontworpen de controle volledig zelf in handen te hebben.

Zoek in jouw leven naar mogelijkheden om geld te verdienen. Jij trekt gemakkelijk geld aan zodra jij je gemotiveerd voelt. Je hebt een neus voor de juiste deals en goudmijnen. Dat is niets om je voor te schamen en te onderdrukken. Probeer jezelf te beschermen voor de geconditioneerde meningen van anderen en de kritische stem in je hoofd; dat geld slecht is, dat je het niet waard bent en dat veel geld verdienen oneerlijk is tegenover de mensen die het niet hebben. Met geld kun je hele mooie dingen doen en kansen creëren voor anderen die het minder hebben dan jij.

Het is heel natuurlijk voor jou om materialistisch te zijn. Het hebben van status, rijkdom en mooie spullen kan een enorme drijfveer zijn om door te zetten. Je motiveert anderen daardoor onbewust en misschien ook bewust om ook het beste uit zichzelf te halen. Veel mensen zullen willen wat jij hebt en je laat ze zien hoe ze dit bereiken: door een doel te kiezen en door te zetten. Dat is het grootste goed wat je iemand kunt geven. Je kunt een ander geld en spullen geven óf de inzichten hoe ze dit zelf kunnen bereiken. Dat laatste is veel waardevoller.

Desondanks zorg jij heel goed voor de mensen om wie je geeft. Je wilt dat zij hebben wat ze nodig hebben en dat wat er is, eerlijk wordt verdeeld. Jij leidt de groep, maar tegelijkertijd bekommer je je ook om ze. Probeer wel voldoende rust te nemen. Jij kunt hard werken, omdat je je doelen wilt bereiken op ieder vlak. Maar wanneer je niet voldoende rust neemt, raak je opgebrand. Rust is even belangrijk als gas geven.

In jouw schaduwkant schaam je je voor je materialisme en lust naar geld. Je houdt je in, omdat je een ander niet de ogen wilt uitsteken. Of je houdt je in omdat je het jezelf niet waard vindt alles te hebben waar je naar verlangt. Je houdt misschien vast aan wat je nu hebt, bang om de controle te verliezen.

Door jezelf zo te onderdrukken doe je niet alleen jezelf, maar iedereen te kort. De wereld heeft voorbeelden nodig van mensen die voldoende hulpbronnen vergaren door hun doelen op een gezonde manier na te streven. Je bent hier om jouw ‘tribe’ te geven wat ze nodig hebben, maar ook om het voorbeeld te geven hoe ze dit zelf moeten doen. De hoogste expressie van dit kanaal is overvloed in geld en rust voor jou en alle mensen die jij beïnvloed.

23-43 Structuring

Jij hebt unieke en geniale inzichten die je helder over kunt brengen

Je bent ontworpen jouw unieke en nieuwe perspectieven en ideeën met de mensen om je heen te delen. Jij weet wat je weet zonder dat je je probeert te verantwoorden. Jij weet het gewoon. In jouw hoofd gaat er van alles om en jij bent hier om dat interne monoloog te vertalen naar simpele woorden zodat je jezelf en anderen hiermee kunt begeleiden.

Waarschijnlijk zeg jij regelmatig “ik weet..”. In jouw gedachten weet jij namelijk ook vaak dingen, nog voordat je ze nodig hebt. Jouw innerlijk weten is er altijd en dit kanaal helpt jou met het naar buiten brengen van alles wat jij weet in simpele, begrijpbare en heldere taal.

Voordat je jouw wijsheid deelt, mag je wachten tot de ander hiervoor open staat. Vraag of iemand wilt weten wat jij weet voordat je begint te vertellen. Als de ander geïnteresseerd is, vloeien de woorden als vanzelf uit jou op de meest mooie en heldere manier. Je zult je succesvol voelen, omdat je anderen echt helpt met wat jij zeker weet.

Anderen brainstormen graag met jou, want jij kunt geweldig denken en komt met geniale ideeën. Houd er rekening mee dat je jouw beslissingen niet neemt met jouw hoofd. Speel met je ideeën in je hoofd, maar check eerst met jouw autoriteit of je hier ook actie op mag ondernemen.

24-61 Awareness
25-51 Initation
26-44 Surrender

Jij hebt de oplossingen waar iedereen beter van wordt

Jij geeft om de mensen om je heen en jouw gemeenschap. Je weet wat goed is voor ze en wat ze nodig hebben om het beter te hebben. Jij hebt geleerd van het verleden en die lessen heb je toegepast op jouw eigen leven. Je hebt gemerkt hoe jouw leven daardoor verbeterd is en bent hier om deze lessen te delen met jouw gemeenschap.

Voordat je jouw ideeën deelt heb je een uitnodiging nodig. Laat de mensen om je heen weten wat jij hebt geleerd en wat jou heeft geholpen, zonder ze dit op te dringen. Ze kunnen dan zelf bepalen of ze dit van jou willen leren of niet.

Als jouw intentie is om iedereen verder te helpen, zul je niet lang hoeven wachten op de uitnodiging jouw ideeën te delen. Jij bent van nature goed in het overbrengen (verkopen) van ideeën. Ook slechte ideeën. Daarom is het belangrijk altijd bij jezelf na te gaan of wat je doet met de beste intenties is.

Wees je bewust dat jij een geboren marketeer bent. Jij kunt alle ideeën verkopen die je maar wilt en mensen willen hier graag in meegaan, omdat je heel geloofwaardig overkomt. De ideeën die je overbrengt moeten daarom altijd ondersteunend zijn voor iedereen, zodat deze energie op de goede manier gaat stromen en jij zelf ook alles hieruit haalt waar je maar van droomt.

27-50 Preservation

Jij houdt jezelf, familie en vrienden goed verzorgd en veilig

Jij bent een intuïtieve verzorger. Als je ziet dat iemand het zwaar heeft, schiet jij fysiek te hulp. Jij reageert in het moment met een gevoel van verantwoordelijkheid. Dit is de energie van ‘een liefdevolle moeder’. Je kunt iemand helpen die ziek is of iemand verzorgen die door een zware tijd gaat. Jij weet instinctief direct wat er nodig is om jezelf, een ander en jouw groep te ondersteunen.

Je ondersteunt jezelf en jouw gemeenschap ook door de regels en waarden die je handhaaft. Dit kunnen tradities zijn die jij in stand houdt om jouw familie bij elkaar te houden en regels die je voor iedereen laat gelden. Jij kunt erg praktisch naar de situatie kijken en emoties buiten de deur houden. Regels zijn regels. Waarden zijn waarden.

Alles wat jij doet, doe je met de beste bedoelingen voor jezelf en de mensen om je heen. Jij weet dat dit nodig is om een eerlijke en harmonieuze groep te blijven vormen.

Je gaat verantwoordelijk om met jezelf en geeft ook jezelf de verzorging die jij nodig hebt. Door zo goed voor jezelf te zorgen, geef je anderen het voorbeeld waardoor ze ook voor zichzelf durven kiezen.

Door na te gaan wat jij zelf belangrijk vindt en wat jouw kernwaarden zijn, krijg jij meer helderheid over wat voor jou voelt als de waarheid. Kernwaarden zijn waarden die jij het meest belangrijk vindt, zoals bijvoorbeeld ‘niet discrimineren’ een kernwaarde kan zijn. Wanneer je voldoende op jezelf vertrouwt, vertrouwen anderen ook op jou. Je bent ‘de verzorger’ en ‘degene die de groep veilig houdt’, maar door te leven vanuit jouw kernwaarden zien anderen jou echt als een individu.

28-38 Struggle
29-46 Discovery
30-41 Recognition
32-54 Transformation

Jij hebt de kracht grootse dingen te doen voor jou en de wereld

Jouw ambities en dromen heb je niet alleen voor jezelf. Wanneer jouw dromen ook de mensen om je heen ondersteunen worden al jouw verlangens werkelijkheid.

Begin met de mensen om je heen te vertellen over de ambities en dromen die je hebt. Wanneer de juiste mensen ervan af weten en jou steunen om dit idee in de werkelijkheid te brengen, zorgt het universum dat je alles ontvangt wat je nodig hebt om dit uit te voeren.

In jouw kracht ondersteunen jouw ideeën niet alleen jezelf, maar ook de mensen om je heen. Je bent ontworpen om in jouw groei anderen mee te nemen en samen te transformeren.

Je zult ervaren dat deze ambities in golfbewegingen komen. Soms is het verlangen er wat minder en dan is het goed om even rust te nemen. Vertrouw erop dat alles z’n eigen timing heeft en dat alleen door daarin mee te bewegen, je alles bereikt waar je van droomt.

Laat je intuïtie je vertellen wat goed is voor jou. En let op dat je jouw keuzes niet gaat overdenken. We zijn geneigd beren op de weg te zien, maar vertrouw erop dat jij alles in je hebt om jouw allergrootste dromen te zien uitkomen.

34-57 Power
35-36 Transitoriness
37-40 Community
39-55 Emoting
42-53 Maturation

Jij groeit eindeloos door de cyclussen die jij doormaakt

Jij bent iemand die dingen start en ook afmaakt. Iedere nieuwe ervaring moet je volledig doormaken, zodat je ervan leert en het begrijpt. Het is belangrijk dat je de wijsheid die je van deze cyclussen vergaart, deelt met de wereld.

Je start iets nieuws, weet er vervolgens alles van en geeft deze kennis door. Let op dat wat je doet je wel plezier brengt, anders heb je niet de energie je projecten af te maken en zul je je gefrustreerd en uitgeput voelen. Voordat je aan een nieuwe cyclus begint, moet je wachten tot jouw lichaam reageert met enthousiasme en ‘aan’ gaat.

Jouw projecten horen jou een “dat heb ik goed gedaan”, voldaan gevoel te geven. Het succes in je leven is onlosmakelijk verbonden aan een gevoel van voldaan zijn.

Wanneer je begint aan iets nieuws wat jou enthousiast maakt, heb je geen verwachtingen over de uitkomst. Je gaat mee in het enthousiasme en hebt er plezier in aan iets nieuws te beginnen. In jouw schaduwkant kun je teveel verwachtingen hebben tegenover de uitkomst en tegenover jezelf. Volg alleen dat wat je plezier brengt en laat het leven je verrassen met waar het je dan brengt. Je zult zien dat hoe meer je doet wat je leuk vindt, hoe meer nieuwe projecten op je pad komen waar jij je tanden in kunt zetten.

47-64 Abstraction